Колумбия пуска банкноти с образа на Маркес

8747
Колумбия пуска банкноти с образа на Маркес

Колумбия ще емитира банкноти с лика на нобеловия лауреат Габриел Гарсия Маркес, който почина на 17-и април в Мексико, където живееше от 60-те години на миналия век, предаде Франс прес. Решение за това беше гласувано в парламента в понеделник, предаде БНР.

Текстът задължава Централната банка да отпечата изображението на автора на "Сто години самота" и "Любов по време на холера" върху бъдещи емисии банкноти или монети.

ФАРК обяви прекратяване на бойните действия

Бунтовниците от ФАРК (Революционни въоръжени сили на Колумбия) обявиха едностранно прекратяване на бойните действия. "Обявяваме едност...

Документът предвижда и план за съхраняване на наследството на Габриел Гарсия Маркес, както и програма за отпускане на стипендии на негово име на студенти по журналистика и кино.

През ноември колумбийското правителство изрази публично съжалението си, че архивите на писателя не могат да останат в Колумбия, след като стана ясно, че семейството на Гарсия Маркес ги е преотстъпило на Тексаския университет, в чиято библиотека се пазят архивите на прочути автори като американеца Уилям Фокнър, аржентинеца Хорхе Луис Борхес, ирландеца Джеймс Джойс.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка

Протест срещу Байдън за Газа, той се шегува с Тръмп (ВИДЕО)
Протест срещу Байдън за Газа, той се шегува с Тръмп (ВИДЕО)

Президентът Джо Байдън се саморонизира, но се прицели остро в съперника си на изборите Доналд Тръмп на годишната вечеря на Асоциацията на кореспондентите...