Кондолиза Райс не иска да е вицепрезидент на Тръмп

2992
Кондолиза Райс не иска да е вицепрезидент на Тръмп

Кондолиза Райс няма желание да бъде вицепрезидент на Доналд Тръмп. Това заяви представителка на бившата ръководителка на американската дипломация.

Райс беше съветник за националната сигурност на президента Джордж Буш – Младши по време на първия му мандат между 2001 и 2005 година. След като Буш беше преизбран тя стана държавен секретар на САЩ и заемаше поста до 2009 година, пише ТАСС

Буш-младши оказвал натиск върху медии

Администрацията на бившия американски президент Джордж БУш-младши оказваше натиск върху медии. Това призна неговата бивша съветничка по...

И в двата периода тя беше част от ключови политики на администрацията на Буш като реакцията на атентатите на 11 септември 2001 година и последвалата „война срещу тероризма”, включваща инвазиите и поддържането на американско въоръжено присъствие в Ирак и Афганистан.

С името на Райс започна да се спекулира отново след като вероятният кандидат за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп на няколко пъти намекна, че вицепрезидентът му може да е жена.

Към момента 61-годишната дама преподава политически науки в Станфордския университет. Тя „не е заинтересована да бъде вицепрезидент” и няма да приеме подобно предложение, ако такова постъпи, заяви представителката й Джорджия Годфри.

По думите й, Райс е щастлива във висшето учебно заведение и ще остане там.

Кондолиза Райс: Ромни ще спаси САЩ от загуба на влияние

Кандидат-президентската двойка на републиканците Мит Ромни и Пол Райън  може да спаси САЩ от пълната загуба на влияние в света и д...

Бившият държавен секретар няма да присъства на националния конгрес на Републиканската партия през юли, на който официално трябва да бъде посочен кандидата й за президентските избори през ноември.

Тръмп безапелационно спечели предварителните партийни избори по щати, като другите претенденти един по един се отказаха от надпреварата. Милиардерът обаче все още няма подкрепата на редица влиятелни републиканци сред които и семейство Буш.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com