Лошо време отложи за неделя полета на SpaceX

2174
Лошо време отложи за неделя полета на SpaceX
Снимка: Getty Images/Guliver

Американската компания SpaceX отложи втория си пилотиран полет в космоса с един ден – за неделя. Промяната се наложи заради лошо време.

Капсулата SpaceX Dragon Resilience трябва да бъде изстреляна с ракета "Фалкон 9" в неделя в 19:27 часа американско източно стандартно време от космическия център "Кенеди" в Кейп Канаверал. В екипажа на полета до МКС са американците Виктор Глоувър, Шанън Уокър и Майк Хопкинс и японския астронавт Соичи Ногучи. Полетът им до МКС се смята за първата оперативна мисия за капсулата Dragon на SpaceX.

Ясно е кога екипажът Dragon на SpaceX ще излезе на (МКС)

Екипажът Dragon на SpaceX е планиран да излезе на Международната космическа станция (МКС) на 14-ти ноември. Американската национална ад...

Новината за отлагането бе съобщена, след като президентът на компанията Илон Мъск разкри, че е получил объркващи резултати от тестове за COVID-19 и че очаква резултат от нов тест. Шефът на НАСА Джим Брайдънстайн каза, че според политиката на НАСА всеки, който е дал положителен тест, трябва да се карантинира и да остане в изолация. Проследяването на контактите в SpaceX не е открило връзка между Мъск и членове на персонала на компанията, които са общували с четиримата астронавти, одобрени за полета, пише 24 часа.

"Мога да уверя всички, че се грижим добре за екипажа и всички служители, важни за изстрелването", каза Бенджи Рийд, директор на програмата за космически полети. Не е ясно дали Мъск ще бъде допуснат до площадката за изстрелване в космическия център "Кенеди" дори и ако тестът му е отрицателен. Препоръките за ограничаване на достъпа до астронавтите преди полет са строги, за да бъдат те здрави и в безопасност, каза Норм Найт, заместник мениджър в НАСА. "Никой не е над това. Няма значение дали си Илон Мъск или Джим Брайдънстайн", каза Найт на пресконференция. "Ако изискванията не са изпълнени или някои от тях са нарушени, няма да те допуснем до екипажа", категоричен бе той.

Вчера Мъск съобщи, че е дал положителен тест за Ковид-19, след това два от тестовете му били отрицателни и след тях отново е позитивирал тест. През последните дни той не се чувствал много добре, имал кашлица и леко повишена температура, но вече нямал симптоми. Предприемачът написа, че първите му тестове били бързи и очаква резултати от лабораторни проби. Бързите тестове, които дават резултат за 15 минути, са по-малко чувствителни от лабораторните, които се обработват с часове.

Полетът на SpaceX бе насрочен за събота, на четиримата астронавти – трима американци и японец, ще се отправят към МКС в неделя. През май, при изстрелването на първите астронавти, Мъск бе в контролната зала на космическия център "Кенеди". Четиримата астронавти ще бъдат на мисия на борда на МКС около шест месеца и ще бъдат сменени през пролетта на следващата година от нов екипаж, изстрелян със SpaceX.

Совалката SpaceX кацна успешно обратно на Земята (ВИДЕО)

Екипажът на капсулата Dragon Crew на SpaceX се приводни успешно в Мексиканския залив, предадоха световните информационни агенции. Това ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

САЩ са унищожили два дрона на хутите

САЩ: Украйна може да използва новите оръжия, за да поразява цели в Крим

Украйна получава "до дни" помощ от САЩ: Ето кои доставки вече започнаха

Съветници на Тръмп обсъждат наказания за държавите, които се отказват от долара

Американските ВВС с уникално ВИДЕО: Хеликоптер CH-53K пренася изтребител F-35 и едновременно зарежда във въздуха

Говорителка на Държавния департамент напусна заради политиката на САЩ за Газа

Доналд Тръмп осъди пропалестинските протести в САЩ

Нетаняху: Антисемитизмът в кампусите на САЩ наподобява Германия през 30-те години

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com