X
 
 

Мадуро очаква да арестуват съперника му Гуайдо

1976 2
Мадуро очаква да арестуват съперника му Гуайдо
Снимка: Getty Images
Президентът на Венецуела Николас Мадуро заяви, че правителството очаква ареста на лидера на опозицията Хуан Гуайдо, предаде Анадолската агенция.

Той ще влезе в затвора. Бъдете сигурни, денят още не е дошъл, но ще дойде, увери държавният глава.

Мадуро говори пред чуждестранни медии в двореца Мирафлорес, където разкритикува посланиците, които подкрепят Гуайдо като законен лидер на страната.

Той обяви, че има заведено съдебно дело срещу администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп за икономическите санкции, наложени от Вашингтон срещу Венецуела.

Мадуро се огъна: Готов е да преговаря със САЩ и опозицията

Президентът на Венецуела Николас Мадуро заяви, че е готов за директен диалог с президента на САЩ. "Ако има уважение между правителства...

"В областта на дипломатическите отношения може да има различия, те трябва да бъдат решени, но човек не може да използва позицията на икономическо господство, за да навреди на една страна и да наложи политики за нея", каза Мадуро.

Въпреки че отхвърли наложената от съда забрана за пътуване, Гуайдо не беше арестуван при завръщането си във Венецуела във вторник.

По време на международното си турне, насочено към изтласкване на Мадуро, опозиционният лидер посети Белия дом, Световния икономически форум и се срещна с високопоставени служители в Европа и Канада.

Други опозиционни лидери като Анрике Каприлес, Фреди Гевара и Леополдо Лопес бяха задържани в миналото за оспорване на правителството на Венецуела.

Actualno.com

Етикети:

  • Анонимен 2 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
    ИЗБИРАМЕ РУМЕНО ЧЕРВЕНИТЕ И НАСТИГАМЕ ВЕНЕЦУЕЛА- 800 000 000% ИНФЛАЦИЯ ЗА 2019Г И 375% УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЗАПЛАТАТА ДО 15 ДЛ
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
    Хуй Гайдата май че ще яде Мадури .