Майкъл Флин призна, че е излъгал за връзките си с Русия

4417
Майкъл Флин призна, че е излъгал за връзките си с Русия
Снимка: Getty Images/Guliver

Бившият съветник по националната сигурност на американския президент Доналд Тръмп – Майкъл Флин, призна, че е излъгал ФБР за разговорите, които е водил с бившия руски посланик в САЩ, предаде AFP.

Той пледира виновен по време на изслушване във връзка с обвиненията срещу него, че е направил „фалшиви, неверни и подправени изявления“ в рамките на разследването за възможно споразумение между предизборната кампания на Тръмп и Москва.

Бивш съветник на Тръмп може да е имал тайна сделка с Турция за Гюлен

Американските власти разследват бившия съветник по националната сигурност в Белия дом Майкъл Флин за това дали са му били предлагани ...

„Да, сър“, отговори Флин на въпроса в съда дали иска да пледира виновен.

Така бившият съветник стана четвъртата и най-високопоставена фигура, подведена под отговорност заради контакти с Русия в рамките на разследването на ФБР за възможно тайно споразумение между кампанията на Тръмп и Москва, пише още БГНЕС.

„Приемам вашето признание за вина“ отговори съдия Рудолф Контрерас, който допълни, че „няма да има дело и вероятно няма да има обжалване“.

По-рано беше съобщено, че се очаква бившият съветник да потвърди, че е излъгал. Според източник на Белия дом, който предоставя стратегически съвети на администрацията, Флин е излъгал ФБР, а преди това и вицепрезидента Майкъл Пенс.

В четвъртък Флин беше обвинен в това, че е излъгал за частните си разговори с бившия руски посланик в САЩ Сергей Кисляк, в които са обсъждали налагането на американски санкции срещу Москва от тогавашната администрация на президента Барак Обама.

Джеймс Коми потвърди: Тръмп искаше "да оставя на мира Флин"

Бившият директор на ФБР Джеймс Коми потвърди в писмена декларация пред Конгреса, че Доналд Тръмп е поискал от него да спре разследванет...

„На или около 24 януари 2017 г. обвиняемият Майкъл Т. Флин „преднамерено и осъзнато е направил по същество фалшиви, неверни и подправени изявления“ по правителствени въпроси, се посочва в обвинението на прокуратурата.

По времето на разговорите с Кисляк Флин е бил съветник в кампанията на Тръмп и не е заемал държавен пост, но е било известно, че по всяка вероятност ще стане съветник по националната сигурност на Тръмп. Той беше принуден да се откаже от дадения му пост през февруари заради разследването на контактите му с Русия.

Според обвиненията Флин е излъгал, когато е отрекъл, че миналия декември – в навечерието на новия пакет от санкции на Обама и експулсирането на 35 руски дипломати заради намеса в изборите от ноември, е поискал от руския посланик да се въздържи от допълнително ескалиране на ситуацията като бъдат предприети сходни мерки от Москва. Бившият съветник също така е излъгал разследващите и за отговора на дипломата, че Русия ще смекчи отговора си, става ясно от документите на обвинението.

Флин е обвинен и в това, че е излъгал за това, че тайно е поискал Кисляк да осуети или забави гласуването за резолюция на Съвета за сигурност на ООН, без да се посочва каква точно е била тя.

По-късно Белия дом омаловажи близките връзки между бившия съветник по националната сигурност на САЩ и президента Доналд Тръмп, посочвайки, че признанието на Майкъл Флин за вина засяга единствено и само него.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Две жени са открити мъртви, а дете е отвлечено във Вашингтон: Полицията издирва бивш полицай

CNN: Оръжията от САЩ са близо до Украйна, ще пристигнат светкавично

Йоко Оно с медал за изключителен принос към американската култура

Австралийският премиер нарече Илон Мъск „арогантен милиардер“

"Купуването на мълчание е изборна измама": Прокуратурата с удар срещу Тръмп

ООН: Азия с най-много щети от климатичните промени

Антъни Блинкен: САЩ не прилагат двойни стандарти за правата на човека в Израел

Байдън: Военната помощ ще пристигне бързо

Тръмп отиде в съда за процеса "пари за мълчание"

Увеличават се случаите на заразени от урина на плъхове в Ню Йорк

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка