Мит Ромни спира "Улица "Сезам"?

23268
Мит Ромни спира "Улица "Сезам"?

Президентът Барак Обама иронизира желанието на своя противник Мит Ромни да се бори с дефицита като отреже субсидиите на американската обществена телевизия, а следователно и на пернатите герои на детското предаване "Улица "Сезам".

"Ще спра субсидирането на Пи Би Ес" - мрежата на американските обществени телевизионни канали. "Обичам Пи Би Ес. Обожавам Голямото пиле, също като вас. Но няма да продължа да харча пари, за да ги заемам после на Китай и да плащам още", заяви в сряда вечерта Мит Ромни, републиканският претендент за Белия дом, по време на телевизионния дебат с Обама.

Ако това признание предизвика известно вълнение сред американците, за които "Улица "Сезам" е част от аудиовизуалния пейзаж след края на 60-те години, Барак Обама не пропусна случая да се подиграе с противника си, който по общото мнение го е победил предната вечер.

"Когато (г-н Ромни) бе запитан какво би направил, за да намали дефицита и оттам разходите, той отговори, че ще премахне финансирането на обществената телевизия", провикна се Обама пред 12 300 души, дошли да го чуят в четвъртък сутринта в град Денвър, където предната вечер се състоя дебатът.

"Добре, че някой реши да бъде строг с Голямото пиле. Крайно време беше. Не знаехме, че Голямото пиле задълбочава дефицита на федералната държава. Това обаче чухме снощи. Не е зле, а?", пошегува се Обама пред развеселената публика, допълва БГНЕС.

Изявленията на Мит Ромни предизвикаха интензивен и често ироничен трафик из социалните мрежи като "Туитър".

Емисията "Улица "Сезам" е лансирана през 1969 г. в САЩ. В нея се редуват скечове на марионетките на Джим Хенсън и образователни късометражни филми. Оттогава тя обикаля света.

Редактор: Ивайло Кючуков

Ромни с най-добрата нощ в кампанията си, Обама "падна”

Мит Ромни влезе в първия президентски дебат с нужната агресия и послания. Той искаше да притисне президента Барак Обама по въпросите за...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com