Над 60% от американците приемат предстоящите избори като заплаха за икономиката на САЩ

1367
Над 60% от американците приемат предстоящите избори като заплаха за икономиката на САЩ
Снимка: Gettyimages

Най-голямата заплаха за икономиката на САЩ не е нито опасността от тероризъм, нито повишението на лихвените ставки или икономическите проблеми за граница. Основният риск за американската икономика през следващите шест месеца се свърза с резултатите от предстоящите президентски избори.

Това показват резултати от проучване на финансовия уебсайт Bankrate.com, според които над 60% от запитаните (повече от 1000 американци) смятат, че предстоящите през ноември избори за нов президент представляват най-голяма заплаха за икономиката на САЩ. Според проучването 68% от републиканците са на това мнение спрямо 60% от демократите и 61% от участниците в проучването, които са независими и не симпатизират на никоя от двете основни партии.

Този отговор е на първо място сред всички възрастови, етнически и групи по политическа принадлежност, както и сред всички групи, независимо от техните доходи и пол, сочат данните от изследването, пише БНР.

Част от причините толкова много американци да считат, че президентските избори могат да навредят на икономиката, вероятно се дължат на техните впечатления от кандидатите, посочва от своя страна Фабио Рохас, професор по социология в Университета в Индиана.

Руският министър на отбраната обвини САЩ в нарушение на световния ред

САЩ и техните западни партньори, а не Русия, са тези, които последователно разрушаваха основите на съществуващия световен ред, каза мин...

Едно скорошно проучване на агенция "Галъп" установи, че почти шест от всеки десет американци имат негативно отношение спрямо кандидатурата на Хилъри Клинтън, но същият процент на неодобрение събира и републиканският кандидат Доналд Тръмп. Аналогични резултати показва и анкета на телевизия CNBC, според която икономическите политики на нито един от кандидатите за нов президент на САЩ не намират широка подкрепа сред населението.

С оглед на ниското доверие в двамата основни кандидати, американците не се чувстват сигурни и в безопасност от изхода на предстоящите избори, независимо от това, кой от кандидатите ще спечели.

Според други експерти има още една причина за тези резултати и тя е фактът, че икономиката на САЩ нараства слабо през последните месеци и всяко едно въвеждане на допълнителен елемент на несигурност, каквито са президентските избори, кара все повече хора да се чувстват застрашени. Избирането на нов президент ще представлява промяна, без значение кой всъщност ще спечели, посочи той.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Байдън за студентските протести: Редът трябва да надделее

Байдън ще направи изявление за университетските протести в САЩ

Внезапно почина още един подател на сигнали за дефекти на Boeing

САЩ остро атакуваха управляващите в Грузия заради вдъхновения от Кремъл закон (ВИДЕО)

Санкции на САЩ срещу Русия: Наказани са още китайски и европейски компании

Лойд Остин отиде на Хаваите (ВИДЕО)

"Корумпиран": Тръмп нападна съдията, гледащ неговото дело

Колумбия къса дипломатическите си връзки с Израел

Десетки загинали и изчезнали след проливни дъждове в Бразилия

САЩ обвиняват Русия в използването на химическо оръжие в Украйна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com