Над половин милиард долара за отбрана ще има САЩ

12121
Над половин милиард долара за отбрана ще има САЩ
Снимка: Getty Images / Guliver

Американското правителство ще разполага с 577 милиарда долара за отбрана за следващата финансова година. 64 милиарда от тях са предназначени за войни в чужбина.

Сенатът одобри окончателно годишния законопроект за отбраната и веднага го изпрати за подпис при президента Барак Обама, предаде БГНЕС. Директно в Пентагона отиват 496 милиарда долара, 64 милиарда долара са предназначени за войни в чужбина и 17.9 милиарда долара за ядрени оръжия.

В бюджета за тази година са предвидени и средства за "обучение на иракски и сирийски сили, воюващи с "Ислямска държава". Съгласно американското законодателство разходите за новата финансова година започват на 1 октомври.

Задочна реакция на новината дойде от Северна Корея. Според Пхенян Съединените Щати "оказват подкрепа и покровителство на агресивните акции на Израел срещу съседните му държави, което предизвиква ескалация на напрежението в Близкия Изток". Севернокорейски дипломат коментира информацията за удари на израелските ВВС по граждански обекти около Дамаск на 7 декември: „Подобни действия са грубо нарушение на суверенитета на Сирия и международните правови норми”, подчерта той.

Първа оценка на министъра на отбраната: Армията губи 2,5 млн. лева годишно

Знаете ли при какво съотношение на силите се напада и се отбранява – на този въпрос трябваше да отговори новият министър на отбра...

Външното министерство на Северна Корея изрази солидраност към сирийския народ, който „води справедлива борба срещу чуждото вмешателство във вътрешните си дела, защитавайки суверенитета и сигурността си”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com