Напрежението в Балтимор не стихва

6093
Напрежението в Балтимор не стихва
Снимка: Getty Images

Службите за сигурност в американския град Балтимор са задържали повече от петдесет души по време на демонстрациите, които се провеждат от няколко дни в града, предаде РИА Новости.

Полицията е задържала общо петдесет и трима души, като петнадесет от тях са нарушили вечерния час, който беше въведен като мярка за справяне с нарастващото насилие по улиците.

Междувременно стана ясно, че шестимата полицаи, задържани в Балтимор по обвинение в убийството на чернокожия Фреди Грей, са внесли гаранция.

По данни на CNN четирима от задържаните са внесли гаранция от 350 хил. долара. По-късно другите двама полицаи са внесли сумата от 250 хил. долара.

Шестимата полицаи бяха арестувани, след като прокурорът на щата Мериленд в Балтимор Мерилин Мосби призна, че Фреди Грей е починал по вина на силите на реда. Смъртта на 25-годишния афроамериканец доведе до масови безпорядъци.

Шестима полицаи са обвинени след протестите в Балтимор

Срещу шестима полицаи в Балтимор, които арестуваха на 12 април 25-годишния афроамериканец Фреди Грей, починал няколко дни по-късно, щ...

В Балтимор бяха въведени извънредно положение и комендантски час. Въпреки наложените рестрикции вчера жителите на града отново излязоха на протести срещу полицейското насилие. Има нови задържани, но за пострадали не се съобщава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com