Назряват ли нови размирици в Бразилия?

4708
Назряват ли нови размирици в Бразилия?

Голяма част от политическата върхушка в Бразилия се обръща срещу държавния глава Дилма Русеф с призиви за импийчмънт. Председателят на Долната камара на парламента е обвинен в прибирането на подкуп на стойност повече от пет млн. долара, а бившият ковчежник на управляващата партия е в затвора – по всичко изглежда, че политическите скандали в Бразилия може да върнат страната към размириците, пише американският вестник The New York Times.

Своеобразният антикорупционен кръстоносен поход в латиноамериканската държава, в който една след друга влиятелни политически фигури са изобличавани в престъпна дейност, хвърля страната в смут, и то в момент, в който икономиката страда от болезнен спад. Сред много бразилци се промъква усещането, че политическата несигурност ще застраши крехката демокрация, възстановена през 1980 г. след дълги години на военна диктатура.

Дилма Русеф няма да подава оставка въпреки политическия натиск

Президентът на Бразилия Дилма Реусеф заяви, че няма намерение да подава оставка, въпреки призивите за импийчмънт от страна на нейни опо...

„Виждал съм Бразилия в застой и изплашена от много кризи, но никога не съм я виждал толкова безнадеждна, колкото е днес“, коментира Паоло Куня, дистрибутор на гориво и химически производител.

Сред най-неприятните последици от задънената улица, в която страната е попаднала, е „пълната липса на лидери“, смята бразилският гражданин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com