X
 
 

Nike се освободи от изпълнителния си директор, назначава нов

520 0
photo of Nike се освободи от изпълнителния си директор, назначава нов
Снимка: Getty Images/Guliver
След 13 години работа изпълнителният директор на Nike Марк Паркър ще напусне тази длъжност, се казва в прессъобщение, публикувано на официалния уебсайт на компанията. Той ще бъде заменен от Джон Донахю, който е член на борда на директорите на Nike от 2014 година, предаде БГНЕС.

Донахю е президент и главен изпълнителен директор на ServiceNow, световен лидер в областта на производителите на ITSM платформи. Той е и председател на PayPal Holdings. От 2008 до 2015 г. е бил президент и изпълнителен директор на eBay.

Решението за назначаването му за президент и изпълнителен директор на компанията влиза в сила на 13 януари 2020 г. Самият Паркър ще поеме поста председател на съвета на директорите.

Според The New York Times през последните няколко години Паркър е свързан с редица скандали. Например, миналата година служителите на компанията организираха "вътрешен бунт" срещу "култура на агресивно и насилствено поведение в рамките на компанията". След това Nike уволни редица висши ръководители, но Паркър запази позицията си.

Също в началото на октомври бе съобщено, че Nike ще затвори проекта Nike Oregon, тренировъчен лагер в Орегон, САЩ, където работи треньорът по лека атлетика Алберто Салазар, който беше дисквалифициран за разпространение на допинг.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално