Ню Йорк избра бивш полицай за свой кмет

2486
Ню Йорк избра бивш полицай за свой кмет
Снимка: Extell

Бившият полицай Ерик Адамс беше избран за следващ кмет на Ню Йорк и ще стане едва вторият афроамериканец, който ще ръководи най-големия град в Съединените щати. Американските телевизионни мрежи - включително NBC и CBS, обявиха за победител в надпреварата 61-годишния центрист демократ малко след затварянето на избирателните секции в 21:00 часа местно време.

Адамс беше явен фаворит пред съперника си републиканец Къртис Слива в бастиона на либерално гласуващите граждани, където регистрираните демократи превъзхождат републиканците със седем към едно. Ранните неофициални резултати, публикувани от Изборния съвет на Ню Йорк предполагат, че Адамс ще спечели повече от 70% от гласовете.

Обвиниха кмета на Ню Йорк в злоупотреба с власт

Кметът на Ню Йорк, Бил де Блазио е използвал ресурсите на службата за сигурност за лични цели, съобщиха американски медии. Дъщерята на ...

Да бъдеш кмет на Ню Йорк често се описва като най-трудната работа в Съединените щати след тази на президента, пише БГНЕС.

Победата на Адамс е забележителен скок в кариерата на някой, който е роден в бедност в Бруклин и е работил за банда като тийнейджър, преди побой от полицейски служители да го подтикне да стане полицай и да реформира NYPD отвътре. Адамс ще наследи непопулярния Бил де Блазио, чийто втори и последен мандат изтича на 31 декември.Като кмет на повече от осем милиона души, той ще управлява най-големия общински бюджет в САЩ и най-големите полицейска и обществена училищна системи.

Адамс ще бъде натоварен със задачата да ръководи икономическото възстановяване на града след пандемията, която уби повече от 34 000 жители и затвори стотици хиляди бизнеси. Той обеща да се справи със социалното неравенство и да реформира образователната система. Адамс ще трябва да се бори с липсата на жилища на достъпни цени, насилието в прословутия затвор на остров Райкърс и ефектите от по-екстремните метеорологични явления върху скърцащата инфраструктура на Ню Йорк.

Той се противопоставя на намаляването на бюджета на полицията и не е привърженик на налагането на по-високи данъци за богатите нюйоркчани, което го поставя в противоречие с американската левица.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Акула нападна и рани тежко британец на Карибите

Торнадо в САЩ уби четирима души, сред които и бебе (ВИДЕО)

Мъск: Държавите се свиват

Арест за трима венецуелски опозиционни активисти след предизборен митинг

Белият дом с призив за "мирни" протести в университетските кампуси

Ключова визита: Илон Мъск води преговори с лидера на Китай (ВИДЕО)

Харви Уайнстийн е приет в болница в Ню Йорк

Протест срещу Байдън за Газа, той се шегува с Тръмп (ВИДЕО)

Чили намалява работната седмица

Десетки загинаха при пожар в Бразилия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com