Обама е натъжен и шокиран от масовия разстрел на зрители

5790
Обама е натъжен и шокиран от масовия разстрел на зрители

Американският президент Барак Обама е "шокиран и натъжен" от новината за масовия разстрел на зрители в американско кино, предаде Франс прес.

Най-малко 14 души са убити, а 50 ранени, след като въоръжен мъж откри огън в претъпкано кино на премиерата на най-новия филм за Батман в американския щат Колорадо, съобщи полицията.

Свидетели, интервюирани от местни медии, описват хаос на премиерата на "Черният рицар". Тя разказват, че преди да започне стрелбата, убиецът пуснал сълзотворен газ в киносалона в предградие на Денвър.

Десет души са били убити на място, а още четирима са починали по-късно в болницата.

Полицията е арестувала предполагаемия стрелец, но няма "никакви доказателства" за втори, както бе съобщено по-рано. Задържаният е признал, че има експлозиви в жилището си. Комплексът, където живее мъжът, е евакуиран и се претърсва.

Говорителят на полицията Франк Фания заяви пред Си Ен Ен, че заподозряният е на около 20 години, носел е бронежилетка, бил е въоръжен с пушка и два пистолета. Полицията добави още, че той е носел димна граната, за да всява паника.

Киното се намира в близост до училището "Кълъмбайн", където през 1999 г. бе извършено масово клане. Тогава 13 души бяха застреляни, а други 24 бяха ранени.

Редактор: Петър Проданов

Клане на премиера на "Батман"

Най-малко 14 души бяха убити, а близо 50 други – ранени, след като въоръжен мъж откри огън в пълен киносалон по време на премиера...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com