Обама призова за преразглеждане на правилата за достъп до оръжие

10661
Обама призова за преразглеждане на правилата за достъп до оръжие
Снимка: Gettyimages

Президентът на САЩ Барак Обама заяви, че властите трябва да преразгледат правилата, които позволяват на убийци достъп до оръжия, след убийствата в църква на чернокожи в Южна Каролина, които определи като безсмислени, предаде AFP.

„Сега е времето за скръб и изцерение, но нека да сме на ясно – в някакъв момент, ние, като нация, ще трябва да признаем факта, че този вид масово насилие не се случва в други развити държави“, каза Обама и добави: „То не се случва на други места с такава честота. И ние можем да направим нещо по въпроса.“

Сухопътните войски на САЩ и Китай в пряк контакт

САЩ и Китай се споразумяха да разширят военното сътрудничество и да установят преки контакти на ниво видове въоръжени сили, съобщи прес...

Президентът изрази погнуса от поредната атака, случила се в църква в градчето Чарлстън, където бял мъж откри стрелба срещу група за изучаване на Библията и уби девет нейни чернокожи членове.

„Твърде често ми се налага да правя подобни изявления“, каза Обама от подиума на Белия дом. „За пореден път са убити невинни хора, отчасти защото някой с намерението да извърши такова ужасно престъпление не е срещнал никакви трудности в сдобиването с оръжие“, добави той, но призна, че среща сериозна съпротива по въпроса за налагане на контрол върху продажбата на оръжия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com