Огромно изтичане на метан до Лос Анджелис ще бъде спряно след 3-4 месеца

4479
Огромно изтичане на метан до Лос Анджелис ще бъде спряно след 3-4 месеца

Масивното изтичане на газ близо до Лос Анджелис е локализирано, но ще са нужни три-четири месеца за пълното му неутрализиране. Това съобщиха от газоразпределителната компания "Socal Gas" /Southern California Gas Co (Socal Gas)/, предаде БГНЕС.

Представители на компанията посочиха, че са идентифицирали локализацията под земята на сондажен кладенец за природен газ, от който се изпускат големи количества метан в атмосферата от повече от два месеца. Заради това хиляди хора трябваше да се преместят на безопасно разстояние. Експертите са изчислили, че да се затвори течът напълно ще са необходими между три и четири месеца. Този газ е около 20 пъти по-вреден за озоновия слой от въглеродния двуокис.

Крави предизвикаха експлозия в Германия

Крави в немска ферма станаха причина за взрив, който отнесе покрива над тях. Причината е статично електричество и последвала искра, ко...

Изтичането на метана бе установено на 23 октомври от Socal Gas. От компанията се надяват да решат изцяло проблема до края на март. Ще трябва да се изкопае успоредно на съществуващия втори кладенец, където да се преточи газа и да се отведе към естествен резервоар, който се намира на около 2 400м. под земята. Повреденият ще бъде изолиран и запечатан.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com