Още една жена обвини Доналд Тръмп в секс тормоз

4252
Още една жена обвини Доналд Тръмп в секс тормоз
Снимка: Getty images

Днес жена разказа пред граждански съд в Ню Йорк, че Доналд Тръмп я е нападнал сексуално по време на полет в Съединените щати в края на 70-те години на миналия век, предаде АФП.

Джесика Лийдс разказа за предполагаемото нападение, докато даваше показания по делото за изнасилване и клевета на писателката Е. Жан Карол срещу бившия президент. Тръмп отрича всички обвинения в сексуално посегателство и никога не е бил подлаган на наказателно преследване заради подобни твърдения.

Тръмп за президент: Готов да се препъне на първото стъпало поради най-тривиалната причина

За мнозина, особено в България, Доналд Тръмп си остава фаворит за следващ кандидат на Републиканската партия за президент – въпре...

Лийдс разказа пред федералния съд в Манхатън, че Тръмп е вкарал ръката си под полата ѝ в секцията за бизнес класа по време на полет до Ню Йорк през 1978 г. "Не се състоя никакъв разговор. Беше сякаш изневиделица", казва Лийдс, която сега е на 81 години. "Опита се да ме целуне, хвана ме за гърдите", добави тя, цитирана от БГНЕС.

Лийдс за първи път направи това твърдение в интервю за New York Times седмици преди изборите през 2016 г., които изпратиха Тръмп в Белия дом. В навечерието на вота няколко жени обвиниха Тръмп в сексуално насилие. Лийдс огласи обвинението, след като Тръмп отхвърли твърденията за сексуално посегателство по време на президентския дебат с Хилари Клинтън. "Бях бясна, защото той лъжеше", спомня си тя. Лийдс беше призована да даде показания от адвокатите на Карол, за да се опита да убеди деветчленното жури, че Тръмп е участвал в схема на сексуални посегателства.

79-годишната Карол съди Тръмп, като твърди, че в средата на 90-те години на миналия век той я е нападнал сексуално в съблекалнята на луксозния универсален магазин "Бергдорф Гудман" в Манхатън. Тя също така твърди, че след това Тръмп я е оклеветил, когато я е нарекъл "пълна измамница", след като тя е оповестила твърдението си през 2019 г. Бившият президент многократно и категорично е отричал обвиненията.

Карол подаде иска си в края на миналата година, след като в Ню Йорк влезе в сила закон, който дава на жертвите на сексуални посегателства едногодишен срок да съдят предполагаемите си насилници десетилетия след евентуално извършените нападения.

Бивша журналистка твърди в съда, че Тръмп я изнасилил в магазин за бельо

Бившата журналистка и писателка Елизабет Джийн Карол заяви пред съдебни заседатели в съд в Ню Йорк, че Доналд Тръмп я изнасилил, след к...

От гражданското дело на Карол не може да произтече наказателно преследване, но ако Тръмп загуби, това ще бъде първият случай, в който той ще бъде подведен под съдебна отговорност за обвинение в сексуално посегателство.

Делото е едно от няколкото правни предизвикателства, пред които е изправен Тръмп, докато 76-годишният републиканец се стреми да се върне в Белия дом на изборите следващата година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Глобиха Тръмп с 1000 долара за нарушения по делото "пари срещу мълчание"

Десетки радикални пропалестински активисти превзеха сградата на Колумбийския университет (ВИДЕА)

Тежка присъда за американец за опит за шпионаж

Джо Байдън проведе разговор с лидерите на Катар и Египет

Най-малко 25 загинали след автобусна катастрофа в Перу

Трима полицаи загинаха при престрелка в Северна Каролина (ВИДЕО)

САЩ и Мексико с общи мерки срещу миграцията

Вашингтон обвини израелски отряди в груби нарушения на правата на човека

Акула нападна и рани тежко британец на Карибите

Торнадо в САЩ уби четирима души, сред които и бебе (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com