Пак стрелба по органи на реда в САЩ

945
Пак стрелба по органи на реда в САЩ
Снимка: Getty Images/Guliver

Мъж откри стрелба в съд в Мичиган, при което бяха убити двама души, а няколко бяха ранени, съобщиха местни медии, цитирайки полицията. Самият стрелец също бе убит, предаде БГНЕС.

Според местния клон на телевизия ABC убиецът е трябвало да бъде отведен в затвор, но успял да вземе оръжието на полицай и започнал да стреля в съда на малкото градче Сейнт Джоузеф край езерото Мичиган. Самият извършител е застрелян от силите на реда. Започнато е разследване.

Стрелецът от Далас най-вероятно е планирал мащабен бомбен атентат

25-годишният Мика Джонсън, който беше посочен като отговорен за убийството на петима полицаи в Далас в края на миналата седмица, е възн...

Двете жертви са съдебни пристави, съобщиха ABC. Ранените са заместник-шериф и няколко цивилни граждани. Всички те са в стабилно състояние.

Стрелбата става в момент, когато страната е шокирана от смъртта на петима полицаи. Те загинаха миналия четвъртък (7 юли) от куршумите на снайперист в Далас по време на манифестация срещу прилагането на насилие от страна на полицията спрямо чернокожи. Стрелецът е 25-годишен чернокож войник, който преди да бъде убит от полицията, каза, че е искал да убива бели, и по-конкретно бели полицаи.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com