"Paris Match" с деликатни разкрития за Тръмп

6026
"Paris Match" с деликатни разкрития за Тръмп
Снимка: Getty Images/Guliver

Американската преса публикува в петък нови разкрития за Доналд Тръмп, които биха могли да навредят на американския президент, пише "Paris Match". Атаките и контраатаките в САЩ не спират - разследването срещу Хилъри Клинтън беше възобновено. В същото време в Украйна отзвукът за момента е слаб, но събитията се развиват бързо. Actualno.com ви предлага анализът на изданието за събитията от последната седмица.

Украинският скандал вече предизвика оставка в рамките на администрацията на Тръмп. Кърт Волкър, пратеникът на Държавния департамент на САЩ за Украйна, се оттегли в петък, няколко дни след началото на разследване срещу американския президент, обвинен, че е потърсил помощ от чужда държава за своя лична изгода.

Импийчмънт на президента Доналд Тръмп, възможно ли е? (ВИДЕО)

Във вторник 24 септември председателят на Конгреса на САЩ Нанси Пелоси обяви началото на разследване за импийчмънт на президента Доналд...

Бившият посланик на САЩ в Организацията на обединените нации, чиято мисия бе да наблюдава преговорите между украинското правителство и руските сепаратисти в източната част на страната, е първият, чиято „глава падна“ след доклада от това лято, след един разговор на 25 юли между Доналд Тръмп и Владимир Зеленски, новият украински президент. Този, който подаде сигнала, служител на ЦРУ, трябва скоро да даде показания, след Джоузеф Магуайър, шеф на националното разузнаване. Внезапното напускане на Кърт Волкър - новина, която вероятно ще бъде на първа страница в пресата, бързо бе изместена от други разкрития, още по-разтърсващи за Белия дом.

Доверието на Тръмп към руския външен министър

През май 2017 г. Доналд Тръмп прие в Овалния кабинет руския външен министър Сергей Лавров и тогавашният руски посланик в САЩ Сергей Кисляк. Тази среща, от която единствените снимки бяха тези, разпространени от Кремъл, постави началото на един спор: американският президент се похвали, че е узнал, че израелското разузнаване е внедрило шпионин на много високо ниво сред терористичната група „Ислямска държава“. Твърде секретна информация, споделена от израелските служби, която не бе предназначена да бъде разпространявана, тъй като бе деликатна. Но "Вашингтон пост" разкри в петък и друг аспект от разговора: Доналд Тръмп уверил двамата си високопоставени руснаци, че не се притеснява от намесата на Москва в изборите през 2016 г. - въпреки, че тя е отречена от всички американски служби - дори добавил, че Съединените щати са действали по подобен начин в други страни.

Именно по време на тази среща Тръмп с удоволствие е уволнил „лудия“ Джеймс Коми, директорът на ФБР, който отказа да му бъде верен, докато течеше разследване на връзките между президента и Русия по време на президентската кампания. Няколко седмици по-късно ЦРУ изгони един от своите шпиони от Русия, много добре поставен, от страх, че съществуването и мисията му са „погрешно направлявани“ от администрацията на Тръмп.

Забележките, разкрити от „Поуст“, оттекват особено, две години и половина по-късно, когато Доналд Тръмп е обвинен, че е поискал от украинския президент Владимир Зеленски да започне разследване в неговата страна срещу Хънтър Байдън, син на един от основните му политически съперници. Искане за намеса в кампанията разгневи демократите, които откриха парламентарно разследване, първата стъпка в процеса на импийчмънт на президента на САЩ.

Доналд Тръмп уволни Джон Болтън

Американският президент Доналд Тръмп е поискал и получил оставката на съветника си по националната сигурност Джон Болтън. ....I aske...

Скрити бележки

Освен това в петък се оказа, че други телефонни разговори скоро могат да представляват интерес за разследващите. След изтичането в печата на някои разговори, проведени с чуждестранни лидери, Белият дом наистина е създал система за ограничаване на достъпа до разговори между Доналд Тръмп и неговите колеги. Разговорът на 25 юли с Владимир Зеленски е последвал този специален процес на укриване, потвърди Белият дом в петък. Достъпността до бележките за срещата на Доналд Тръмп със Сергей Лавров и Сергей Кисляк бе ограничена до "много малък брой хора", дори по-ограничен от обикновено, според "Поуст".

Според Си-ен-ен системата за ограничен достъп е била използвана и за транскрибирането на разговори между Доналд Тръмп и Владимир Путин, както и на някои членове на саудитското кралско семейство. Сред тях крал Салман, принц Халед бин Салман, синът му, който тогава е посланик на Саудитска Арабия в САЩ, но също и Мохамед бин Салман, влиятелният престолонаследник. Обвинен, че е поръчал убийството на Джамал Хашоги, той бе защитен от Доналд Тръмп и администрацията му - той е привилегирован събеседник на Джаред Кушнер, зет на американския президент, натоварен с намирането на решение на Израелско-палестински конфликт.

Руди Джулиани променя плановете си

Смущаващо разкритие този петък: личният адвокат на Доналд Тръмп Руди Джулиани бе планирал да присъства на конференция в Армения, на която също се очакваше да присъства Владимир Путин. Бившият кмет на Ню Йорк, който вече е в основата на украинския скандал, бързо обяви, че отменя своята визита и участие в събитието. Без съмнение, моментът бе лошо избран.

Доналд Тръмп сам смята рейтинга си

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че всички допитвания са погрешни, така че сам пресметна рейтинга си – 75%. Тръмп зап...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

САЩ са унищожили два дрона на хутите

САЩ: Украйна може да използва новите оръжия, за да поразява цели в Крим

Украйна получава "до дни" помощ от САЩ: Ето кои доставки вече започнаха

Съветници на Тръмп обсъждат наказания за държавите, които се отказват от долара

Американските ВВС с уникално ВИДЕО: Хеликоптер CH-53K пренася изтребител F-35 и едновременно зарежда във въздуха

Говорителка на Държавния департамент напусна заради политиката на САЩ за Газа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка