Пентагонът: САЩ подсилва военните си позиции спрямо Китай и Русия

963
Пентагонът: САЩ подсилва военните си позиции спрямо Китай и Русия
Снимка: Getty Images/Guliver

Военните сили на САЩ ще засилят разполагането и базите си, насочени към Китай и Русия, като същевременно ще поддържат сили в Близкия изток, подходящи за възпиране на Иран и екстремистките групировки. Това заяви Пентагонът в понеделник въз основа на резултатите от доклад, съобщава „А Нюз“.

Министерството на отбраната на САЩ подчерта фокуса си върху Китай като водещ съперник на страната в областта на отбраната.

Лондон и Вашингтон притискат Москва и Дамаск за предполагаеми химически оръжия

В понеделник в Хага се проведе среща на световния орган за токсични оръжия, на която Сирия и Русия бяха подложени на нов натиск да дада...

Публикуваният в понеделник близо 10-месечен доклад на Пентагона предостави малко подробности за бъдещето на глобалната позиция на армията, но заяви, че администрацията на президента Джо Байдън ще взема решения, като работи със съюзниците и разглежда дългосрочните цели.

Прегледът е опит да се отдалечи от начина, по който бившият президент Доналд Тръмп вземаше важни решения, които оказваха влияние върху армията и съюзниците - често в Туитър и с малко обсъждания в собствената му администрация, което изненадваше служителите.

По време на мандата си Тръмп на няколко пъти обяви, че американските войски ще напуснат Сирия, и в един момент нареди голямо съкращение на войските от Германия, което Байдън отмени.

"Стремяхме се да възстановим информиран за стратегията, последователен процес на вземане на решения", заяви високопоставена служителка от отбраната на САЩ, която информира репортерите при условие за анонимност.

САЩ: Да снижим риска от конфронтация с Русия

САЩ може да ограничат военните учения в Европа и да спрат доставките на оръжие за Киев, за да спадне напрежението заради необичайната в...

Прегледът не води до сериозни промени в разпределението на американските войски по света, каза служителката. Прегледът "насочва към допълнително сътрудничество със съюзниците и партньорите в целия регион за развитие на инициативи, които допринасят за регионалната стабилност и възпират потенциална военна агресия от страна на Китай и заплахи от страна на Северна Корея", каза тя пред репортери.

Освен това той "укрепва боеспособното възпиране срещу руската агресия в Европа и дава възможност на силите на НАТО да действат по-ефективно". Служителката добави, че прегледът призовава за подобряване на военната инфраструктура на САЩ в Гуам и Австралия, но отказа да предостави подробности за други потенциални стъпки, тъй като докладът в по-голямата си част е засекретен.

"По отношение на Индо-Тихоокеанския регион малко преместваме иглата", заяви пред репортери Мара Карлин, висш служител на Пентагона.

Карлин заяви, че прегледът не разглежда въпроса дали военните могат да водят два големи конфликта едновременно, нито космическата, кибернетичната или ядрената област.

Русия, Индия и Китай засилват сътрудничеството срещу биологични и химични оръжия

Руските, индийските и китайските власти ще засилят многостранното сътрудничество против възможността за предаване на биологични или хим...

Администрацията на Байдън, подобно на Тръмп, се стреми да съсредоточи усилията си върху отдалечаване от Близкия изток и фокусиране върху противодействието на Китай.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Доналд Тръмп осъди пропалестинските протести в САЩ

Нетаняху: Антисемитизмът в кампусите на САЩ наподобява Германия през 30-те години

САЩ въвеждат нови правила за храната в училище: Ето какво ограничават

При закъснял или отменен полет в САЩ: Връщат пари вместо ваучери

Масови протести срещу строгото съкращаване на бюджета за университетите в Аржентина (СНИМКА+ВИДЕО)

И Аризона обвини официално антуража на Тръмп в изборна измама

Търговски кораб се защити от ракета на хутите

Вашингтон с повече информация за изпратените в Украйна ракети ATACMS

Първа пратка оръжие от САЩ за Украйна: Какво получава Киев? (ВИДЕО)

Потвърдено: САЩ са предоставили на Украйна ракети ATACMS с голям обсег

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com