X
 
 

По закон в Алабама - ако си педофил, те кастрират и си плащаш за това

1849 0
photo of По закон в Алабама - ако си педофил, те кастрират и си плащаш за това
Снимка: Pixabay
Американският щат Алабама прие закон за химическа кастрация на педофили, предаде БГНЕС.

Хората с ефективни присъди за секс с малолетни под 13-годишна възраст ще преминават през едномесечна обработка с препарати, които потискат сексуалното желание, преди да бъдат освободени от затвора. Самите те ще покриват цената на медицинската процедура. Според новия закон, педофилите ще бъдат принудени да се подлагат на химическата обработка след излизането от затвора толкова дълго, колкото прецени съда.

Близо половината от всички снимки на сексуален тормоз над деца в интернет идват от Холандия

Почти половината от всички снимки на сексуално тормозени деца, които са докладвани на фондацията "Интернет Уоч" са били разположени в Х...

Губернаторът на Алабама Кей Айви подписа закона и каза, че това е мярка за опазването на децата в щата.

Няколко организации, сред които Съюз за гражданските свободи в Алабама (СГСА) се обявиха против новия закон, поради редица неясноти в него. "Не се знае дали тези препарати имат желаното въздействие и даже дали са тествани върху хора. Когато щатът започне да експериментира с хора, това е нарушение на конституцията", каза директорът на СГСА Рандъл Маршъл.

Алабама не е първия щат с такива правила. В Луизиана и Флорида действа подобно законодателство. Извън Съединените щати такива закони приеха Индонезия през 2016 г. и Южна Корея през 2011 г.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 4 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално