Процедура по импийчмънт на Дилма Русеф ще има

4225
Процедура по импийчмънт на Дилма Русеф ще има

Върховният съд на Бразилия постанови Националният конгрес да рестартира процедурата по импийчмънт на президента Дилма Русеф, но в нов формат, по-благоприятен за нея, предаде БГНЕС.

Според решението на съда, специалната парламентарна комисия за импийчмънт на Русеф трябва да се разпусне. Тя беше сформирана в долната камара на парламента, където противниците на Русеф са мнозинство. По решение на съда, Сенатът, където държавният глава се радва на по-голяма подкрепа, ще може да отмени възможно решение на долната камара в полза на импийчмънта.

Върховният съд на Бразилия спря процедурата на импийчмънт на Дилма Русеф

Върховният съд на Бразилия временно спря действията на Специалната парламентарна комисия, която започна процедура по импийчмънт на през...

Опозиционните политически партии в Бразилия през септември внесоха в Конгреса искане за оставката Русеф и започване на разследване срещу нея по подозрение в нарушения на данъчните закони, както и използването на публични средства за финансиране на предизборната й кампания през 2014 година. Тогава бразилският президент обвини опозицията в опит за държавен преврат и насаждане на атмосфера на омраза в страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com