Продължава сагата с изчезналите мексикански студенти

22790
Продължава сагата с изчезналите мексикански студенти

Мексиканската полиция арестува кмета на град Игуала, където през септември безследно изчезнаха 43-ма студенти. Хосе Луис Абарка е бил задържан заедно със съпругата си Мария де лос Анхелес Пинеда в апартамент в Мексико Сити. Обвинението срещу тях е, че са наредили полицията да арестува студентите, които са организирали протест в града, припомня BBC.

Униформени от Игуала признаха, че им е било заповядано да хванат младежите, преди те да попречат на реч на жената на кмета. Студентите са били от близък институт за учители и са пристигнали, за да призоват за повече пари за образование и да протестират срещу местното управление. Откакто са били напъхани в полицейски коли на 26 септември, никой не ги е виждал.

Тропическа буря плаши мексиканския курорт Акапулко

Сериозна заплаха надвисна над Мексико заради тропическата буря "Труди", която се образува в Тихия океан. От Американския център за ураг...

В района са открити няколко масови гроба, но според първоначалните данни труповете в тях не са на студентите. Има обаче и експерти, които изразиха съмнение в достоверността на данните.

Хосе Луис Абрака и жена му (на снимката) ще бъдат подложени на разпит с надеждата да хвърлят светлина върху съдбата на младежите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка