Провал на съдебния процес срещу полицай заради случая "Балтимор"

3571
Провал на съдебния процес срещу полицай заради случая "Балтимор"

Процесът срещу полицай, обвинен в убийството на чернокож в полицейска кола в Балтимор беше анулиран. Причина за това стана фактът, че съдебните заседатели не можаха да се споразумеят за присъда, предаде БГНЕС.

Агент Уилям Портър бе първият от шестима полицаи, свързани с убийството на 25-годишният чернокож младеж Фреди Грей, който бе изправен пред съда. Анулирането всъщност е зрелищен обрат за нашумелия процес, който показа сложността и деликатността на този инцидент и очерта пропастта между полицията и цветнокожата общност в някои американски градове.

Напрежението в Балтимор не стихва

Службите за сигурност в американския град Балтимор са задържали повече от петдесет души по време на демонстрациите, които се провеждат...

Дискусиите за обявяване на присъда от 12-те съдебни заседатели започнаха в понеделник следобед. Уилям Портър пледира невинен по обвиненията за непредумишлено убийство, жестокост, застрашаване на живота на човек и професионална грешка. Инцидентът с Фреди Грей става на 12 април тази година. Той е бил задържан от полицейски патрул и по време на превозването си до управлението се оказва с тежко нараняване на гръбначния стълб в областта на шията. Седмица по-късно умира в резултат на травмата.

Убийството, както го определя прокурорът на щата Мериленд, предизвика вълна от бунтове, вандализъм и плячкосване. Властите бяха принудени да обявят извънредно положение и да наложат вечерен час, както и да поискат подкрепление от Националната гвардия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com