X
 
 

Първа голяма заплаха за президентството на Тръмп - по процедурата за импийчмънт

2726 1
Първа голяма заплаха за президентството на Тръмп - по процедурата за импийчмънт
Снимка: Getty Images/Guliver
Водещ американски дипломат даде най-интересните показания в първия ден на публичните изслушвания в Конгреса в САЩ по процедурата за импийчмънт на президента на САЩ Доналд Тръмп, пише БГНЕС, позовавайки се на BBC.

Бил Тейлър, временно и.д. посланик на САЩ в Украйна, каза, че Доналд Тръмп директно се е интересувал от украинско разследване срещу политическия си съперник Джо Байдън. Тейлър заяви пред конгресмените, че на хора от екипа му било казано, че Тръмп се е захванал с осъществяването на натиск Байдън да бъде разследван.

Съюзник на Тръмп: Помощта към Украйна бе обвързана с разследването на Байдън

Висш съюзник на президента Доналд Тръмп призна, че е казал на украински служител, че военната помощ за Киев е зависима от разследването...

Републиканците отхвърлят процеса на публични изслушвания и го наричат "телевизионен спектакъл".

Доналд Тръмп е обвинен, че е задържал даването на помощ от близо 400 милиона долара, гласувана от Конгреса за Украйна, защото искал да я използва като средство за натиск срещу Киев, които да се захванат с разследване на корупция с участието на Байдън - по-точно на сина му Хънтър, а подробности можете да видите в този материал! Тръмп отрича обвиненията и определя процедурата по импичмънт като "още един лов на вещици".

Сега беше казано, че служител на Тейлър чул разговор на Доналд Тръмп с посланика на САЩ в ЕС Гордън Сондланд, в който милиардера директно пита за "разследванията срещу Байдън". Сондланд му отговаря, че "украинците са готови да придвижат нещата". Служителят на Тейлър попитал Сондланд след разговора му с Тръмп какво мисли президента за Украйна. Той отговорил, че "Тръмп го е грижа повече за разследване срещу Байдън, отколкото за Украйна".

Защо този дочут разговор и уточненията след него са важни?

Публикувани са показанията по делото за импийчмънт срещу Тръмп

Демократите от Конгреса на САЩ публикуваха стенограма от показанията по делото за импийчмънт на президента Доналд Тръмп. Показанията са...

Досега Тръмп твърди, че никога не е бил замесен директно с евентуално разследване на Украйна срещу Джо Байдън и сина му Хънтър. Бил Тейлър каза нещо съвсем различно. Разказът му показва, че Тръмп е бил замесен директно, ако е питал или настоявал такова разследване да се случи.

По процедурата за импийчмънт предстоят още много изслушвания, но две от тях се явяват ключови, след казаното днес. В петък, при закрити врата, ще бъде разпитван дипломатът Дейвид Холмс. Медиите в САЩ са сигурни, че това е човекът, който е чул разговора между Тръмп и Сондланд. Самият Гордън Сондланд ще бъде разпитван от Конгреса следващата седмица, като част от публичните изслушвания.

Ако един от тези двама дипломати или и двамата, потвърдят казаното днес от Тейлър, ще стане ясно, че Тръмп е лъгал и директно е участвал в опитите да стартира разследване в Украйна срещу Джо Байдън и сина му.

В показанията си пред Конгреса Бил Тейлър каза още, че вярва, че администрацията на Тръмп е задържала помощта от близо 400 милиона за Украйна, с искане Киев публично да обяви, че започва разследване срещу Байдън. Тейлър каза още, че се е оплакал още през лятото, когато нямаше процедура за импийчмънт, на Сондланд и бившият пратеник на САЩ за Украйна Кърт Волкър, че "задържането на помощта поради вътрешно политически причини е откачено".

Тръмп ще бъде притиснат от политическото шоу "импийчмънт" и в годината на новите избори

Камарата на представителите на Американския Конгрес прие резолюция за официалния старт на процеса на импийчмънт на американския президе...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Дими 1 Дими преди 3 седмици Профил на трол?
    Мисля, че това, което се случва с Тръмп от самия старт на неговия мандат е смехотворно и доста досадно като определено пречи на Президента да се задълбочи в работата си. Ако някой не е съгласен с решения или действия на президента, може открито да протестира срещу тях, а не да пречи на цялостната дейност на президентството с подобни смешки - някой бил чул, друг бил видял, трети си помислил...Това виж още ›› са несериозни обвинения, целящи да подронят дейността на президентството, не да я подобрят!...Според мен, вина за това има и самият Президент, който вместо да се сравнява с предшественика си, трябва да покаже по-твърда ръка към подобни прояви, като изисква отговорност за подобни гадости и прилага съответни сериозни наказания за подобни дейности...