Първа голяма заплаха за президентството на Тръмп - по процедурата за импийчмънт

5255
Първа голяма заплаха за президентството на Тръмп - по процедурата за импийчмънт
Снимка: Getty Images/Guliver

Водещ американски дипломат даде най-интересните показания в първия ден на публичните изслушвания в Конгреса в САЩ по процедурата за импийчмънт на президента на САЩ Доналд Тръмп, пише БГНЕС, позовавайки се на BBC.

Бил Тейлър, временно и.д. посланик на САЩ в Украйна, каза, че Доналд Тръмп директно се е интересувал от украинско разследване срещу политическия си съперник Джо Байдън. Тейлър заяви пред конгресмените, че на хора от екипа му било казано, че Тръмп се е захванал с осъществяването на натиск Байдън да бъде разследван.

Съюзник на Тръмп: Помощта към Украйна бе обвързана с разследването на Байдън

Висш съюзник на президента Доналд Тръмп призна, че е казал на украински служител, че военната помощ за Киев е зависима от разследването...

Републиканците отхвърлят процеса на публични изслушвания и го наричат "телевизионен спектакъл".

Доналд Тръмп е обвинен, че е задържал даването на помощ от близо 400 милиона долара, гласувана от Конгреса за Украйна, защото искал да я използва като средство за натиск срещу Киев, които да се захванат с разследване на корупция с участието на Байдън - по-точно на сина му Хънтър, а подробности можете да видите в този материал! Тръмп отрича обвиненията и определя процедурата по импичмънт като "още един лов на вещици".

Сега беше казано, че служител на Тейлър чул разговор на Доналд Тръмп с посланика на САЩ в ЕС Гордън Сондланд, в който милиардера директно пита за "разследванията срещу Байдън". Сондланд му отговаря, че "украинците са готови да придвижат нещата". Служителят на Тейлър попитал Сондланд след разговора му с Тръмп какво мисли президента за Украйна. Той отговорил, че "Тръмп го е грижа повече за разследване срещу Байдън, отколкото за Украйна".

Защо този дочут разговор и уточненията след него са важни?

Публикувани са показанията по делото за импийчмънт срещу Тръмп

Демократите от Конгреса на САЩ публикуваха стенограма от показанията по делото за импийчмънт на президента Доналд Тръмп. Показанията са...

Досега Тръмп твърди, че никога не е бил замесен директно с евентуално разследване на Украйна срещу Джо Байдън и сина му Хънтър. Бил Тейлър каза нещо съвсем различно. Разказът му показва, че Тръмп е бил замесен директно, ако е питал или настоявал такова разследване да се случи.

По процедурата за импийчмънт предстоят още много изслушвания, но две от тях се явяват ключови, след казаното днес. В петък, при закрити врата, ще бъде разпитван дипломатът Дейвид Холмс. Медиите в САЩ са сигурни, че това е човекът, който е чул разговора между Тръмп и Сондланд. Самият Гордън Сондланд ще бъде разпитван от Конгреса следващата седмица, като част от публичните изслушвания.

Ако един от тези двама дипломати или и двамата, потвърдят казаното днес от Тейлър, ще стане ясно, че Тръмп е лъгал и директно е участвал в опитите да стартира разследване в Украйна срещу Джо Байдън и сина му.

В показанията си пред Конгреса Бил Тейлър каза още, че вярва, че администрацията на Тръмп е задържала помощта от близо 400 милиона за Украйна, с искане Киев публично да обяви, че започва разследване срещу Байдън. Тейлър каза още, че се е оплакал още през лятото, когато нямаше процедура за импийчмънт, на Сондланд и бившият пратеник на САЩ за Украйна Кърт Волкър, че "задържането на помощта поради вътрешно политически причини е откачено".

Тръмп ще бъде притиснат от политическото шоу "импийчмънт" и в годината на новите избори

Камарата на представителите на Американския Конгрес прие резолюция за официалния старт на процеса на импийчмънт на американския президе...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Доналд Тръмп не може да плати гаранция от 464 млн. долара

САЩ: Изборите в Русия бяха "изключително недемократични"

След смъртта на милиардерка: Повдигнаха се въпроси за безопасността на Tesla

Стрелба във Флорида: Жертви, ранени и паника на плажа (ВИДЕО)

Температурен рекорд в Рио де Жанейро (ВИДЕО)

Тръмп: Путин "вероятно" е замесен в смъртта на Навални

Протест в Куба: Хората изнемогват (ВИДЕО)

Мъск: Противозачатъчните увеличават риска от самоубийство

HIMARS в Арктика: Сигнал за тревога в Русия за две военни учения на САЩ (ВИДЕО)

Първият чартърен полет с десетки граждани на САЩ, бягащи от Хаити, кацна в Маями

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com