Реформа предизвика бой и стриптийз в мексиканския парламент

24340

Бъдеща реформа в енергийния сектор скара депутатите в мексиканския парламент.

Страстите достигнаха своя връх преди гласуването в долната камара на Конгреса, когато депутати се сбиха, а един дори се съблече по бельо.

64 тела са открити в 35 общи гробове в Мексико

Общо 64 тела бяха открити в 35 тайни общи гробове в щата Халиско в Западно Мексико, без съмнение те са жертви на картел от наркотрафика...

Окончателният вариант на законопроекта, който предвижда допускането на чуждестранни инвеститори в енергийния сектор на латиноамериканската страна, беше приет в четвъртък. Той предизвика остра съпротива от страна на опозицията, която се опасява, че по този начин може да се стигне до приватизацията на петролната компания Pemex.

Преди гласуването депутатът от управляващата Институционно-революционна партия Ланди Берсунса влезе в ръкопашен бой с опонентката си от опозиционната Партия на демократическата революция Карен Кироха. Дамите бяха разтървани, но Берсунса се оттегли с насинено око.

Друг опозиционен активист - депутатът от Мичоакан Антонио Гарсиа Конехо, реши да привлече вниманието, като се съблече по бельо на трибуната на парламента. По този начин искал да покаже до каква степен може да стигне грабежът на страната в резултат на реформата.

Тези емоции обаче не можаха да повлияят на резултата от гласуването: 353 депутати бяха "за", а 134 - "против". Сега законопроектът ще бъде изпратен за утвърждаване от президента, посочва БГНЕС.

Нова зловеща "находка" в Мексико

Мексиканската полиция откри 48 човешки останки, заровени на границата между щатите Халиско и Мичоакан.Останките принадлежат най-малко н...

Според изчисленията на Pemex, след реформата производството на петрол до 2018 г. ще се увеличи от сегашните 2.5 млн. барела дневно - до 3 млн. барела, а производството на газ да нарасне двойно от сегашните 175.5 кубични метра на ден.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com