Ръководителят на Роскосмос заплаши Илон Мъск

11255
Ръководителят на Роскосмос заплаши Илон Мъск

Ръководителят на руската космическа агенция Роскосмос заплаши Илон Мъск, но основателят и главен изпълнителен директор на SpaceX не изглежда твърде притеснен.

В неделя (8 май) Мъск ретуитна бележка, която Рогозин е изпратил до руските медии. В нея се твърди, че оборудването за сателитната интернет системата Starlink на SpaceX е било доставено на украински морски пехотинци и „бойци от нацисткия батальон Азов“ от американските военни.

„По този начин Илон Мъск участва в снабдяването на фашистките сили в Украйна с военно комуникационно оборудване“, пише Рогозин. „И за това, Илон, ще бъдеш държан отговорен като възрастен — без значение колко ще се правиш на дете“, допълва Рогозин.

"Това звучи много като заплаха", написа Мъск в последващ туит. „Ако умра при мистериозни обстоятелства, нека да е ясно, че беше хубаво да се познаваме“, написа той.

Майката на Мъск също се включи в размяната на реплики с пост „Това не е смешно“, придружен от две емоджи с гневно лице. Предприемачът милиардер отговори: „Съжалявам! Ще направя всичко по силите си, за да остана жив“.

Мъск, обаче, не изглежда притеснен. Шефът на Роскосмос многократно е заявявал, че Русия може да напусне програмата на Международната космическа станция, ако санкциите, наложени след инвазията, не бъдат премахнати, но страната продължава да изпълнява ангажиментите си както обикновено в орбиталната лаборатория.

Коя е най-добрата инвестиционна стратегия според милиардера Илон Мъск

Как да инвестираме успешно? Този въпрос започна да вълнува все повече икономически участници на фона на висока инфлация и икономическат...

Това не е първи път, в който Мъск и Рогозин си разменят остри думи.

През 2014 г., Рогозин отбеляза, че Съединените щати трябва да използват батут, за да изведат астронавтите си до МКС - препратка към факта, че по това време нацията е била напълно зависима от руския космически кораб "Союз" за орбитални мисии с екипаж.

През май 2020 г. SpaceX прекрати тази зависимост, когато изстреля двама астронавти на НАСА към МКС със своята забележителна мисия Demo-2. Точно след това излитане Мъск отговори на Рогозин с думите: „Батутът работи!“

SpaceX, Мъск и Агенцията за международно развитие на Съединените щати изпратиха терминали Starlink в Украйна, за да помогнат на страната да поддържа част от комуникационната си инфраструктура по време на продължаващата инвазия от Русия. Украинските власти поискаха такова оборудване в края на февруари, малко след началото на инвазията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

САЩ са унищожили два дрона на хутите

САЩ: Украйна може да използва новите оръжия, за да поразява цели в Крим

Украйна получава "до дни" помощ от САЩ: Ето кои доставки вече започнаха

Съветници на Тръмп обсъждат наказания за държавите, които се отказват от долара

Американските ВВС с уникално ВИДЕО: Хеликоптер CH-53K пренася изтребител F-35 и едновременно зарежда във въздуха

Говорителка на Държавния департамент напусна заради политиката на САЩ за Газа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка