Сандърс бие Клинтън в събрани пари за кампанията си

1769
Сандърс бие Клинтън в събрани пари за кампанията си
Снимка: Getty Images/Guliver

Американските власти публикуваха отчета за февруари на събраните средства от кампаниите на евентуалните кандидати за президент на САЩ. Федералната избирателна комисия по закон е задължена да публикува информацията, посочва БГНЕС.

При демократите за втори пореден месец социалистът Бърни Сандърс събира повече пари от бившата първа дама и държавен секретар Хилъри Клинтън. Сандърс е получил 43,5 милиона долара, докато Клинтън 30,1 милиона. Въпреки това, в началото на март Сандърс е разполагал със 17,2 милиона, а Клинтън с 30,8 милиона.

Клинтън и Тръмп продължават уверено напред

Лидерът в надпреварата за кандидатурата на Демократическата партия на САЩ за Белия дом Хилари Клинтън спечели изборите сред партийните ...

Сенаторът на САЩ и един от възможните кандидати на Републиканската партия Тед Круз е събрал в своя предизборен фонд 11,9 милиона долара. В началото на март щабът му разполага с 8 милиона долара.

Фаворитът при републиканците Доналд Тръмп, който финансира кампанията си основно със собствени средства, през февруари е внесъл в нея 6,9 милиона долара, а други спомоществователи са добавили още 2 милиона.

Третият останал кандидат на същата партия и губернатор на Охайо Джон Кейсик миналия месец е получил 3,4 милиона долара. В началото на март обаче той разполага само с 1,25 милиона долара.

 

Полицията в САЩ разследва Тръмп - за подбуждане на насилие

Полицията в Северна Каролина се опитва да установи дали Доналд Тръмп, който се бори да стане кандидат на Републиканската партия на избо...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка