Сандърс се отказва от надпреварата и ще подкрепи официално Клинтън

636
Сандърс се отказва от надпреварата и ще подкрепи официално Клинтън
Снимка: Getty Images/Guliver

Американският сенатор Бърни Сандърс, който още се състезава за номинацията на Демократическата партия в изборите за президент, подготвя излизането си от надпреварата и официално ще подкрепи Хилари Клинтън, съобщи телевизия Ей Би Си.

По данни на медията „избирателните щабове на Сандърс с Клинтън водят консултации за организирането на събитие, на което Сандърс официално да обяви подкрепата си за Клинтън”.

Ей Би Си съобщава, че това най-вероятно ще стане идната седмица в щата Ню Хемпшир.

Медията изтъква, че през последните дни Хилари Клинтън е включила в политическата си програма редица теми, на които Сандърс отделяше специално внимание. Става дума за комплекс от мерки, които да направят по-достъпни обучението след гимназията и стипендиите, предаде БГНЕС.

На 24 юни в интервю за телевизия Ем Ес Ен Би Си Сандърс заяви, че на президентските избори през ноември ще гласува за Клинтън, която преди това вече си беше осигурила издигането като кандидат на демократите. На въпроса, готов ли е да подкрепи Клинтън през ноември, Сандърс отговори „Да”. Сенатор Сандърс изтъкна, че „е решен да направи всичко, което зависи от него, за да бъде победен републиканецът Доналд Тръмп”. Тогава обаче, Сандърс отказа да приключи официално кампанията си. Той не е съгласен, че участието му в надпреварата на демократите води до разцепление в партията и посочва, че всъщност това е включване на американския народ в политическия процес.

Към този момент Хилари Клинтън има подкрепата на над 2,8 хиляди делегати на предстоящия от 25 до 28 юли партиен конгрес във Филаделфия, което й гарантира издигането като кандидат на партията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка