САЩ: Ню Йорк отмени първичните избори, Пелоси подкрепи Байдън

1964
САЩ: Ню Йорк отмени първичните избори, Пелоси подкрепи Байдън
Снимка: Getty Images/Guliver

Безпрецедентно в историята на САЩ, Ню Йорк реши да отмени първичните избори на демократите в щата за определяне на тяхната президентска номинация. Това е станало с гласуване на представителите на демократите в щатската избирателна комисия. Вотът трябваше да е на 23 юни, а причината за решението е, че щатът е един от най-засегнатите от коронавируса в страната, предаде Асошиейтед прес, цитирана от 24 часа.

Решението обаче не отменя първичните избори за кандидатите за Конгреса и за щатските законодателни органи.

Джо Байдън видя в Мишел Обама своя вицепрезидент

Предполагаемият кандидат за президент на демократите Джо Байдън заяви пред Джон Делано от KDKA, че бившата първа дама ще бъде силно доп...

Председателят на Демократическата партия в щата Ню Йорк Джей Джейкъбс каза, че отмяната на президентските първични избори ще означава по-малко гласуващи и по-малко избирателни секции. "Това е разумно с оглед на извънредния характер на предизвикателството, пред което сме изправени", каза той. Ню Йорк е епицентърът на епидемията от коронавируса в САЩ.

Губернаторът на щата Андрю Куомо и други представители на партията коментираха, че не са искали от своите представители в щатската избирателна комисия да направят тази промяна. Тя обаче може да се покрепи и от неотдавна приетият щатски бюджет, в който има точка, която позволява на комисията да премахне от бюлетините имената на всички кандидати, които са суспендирали или прекратили кампанията си.

Бърни Сандърс обяви в началото на месеца, че спира кампанията си. В писмо от вчера адвокат на кампанията на Сандърс призова партийните представители в комисията да не отменят първичните избори. Сандърс, който има значителна подкрепа след лявоориентираните избиратели, главно млади хора, реши да суспендира кампанията си, като това прави възможно все пак неговото име да остане в бюлетините до края на първичните избори и би позволило на неговите прогресивни поддръжници да изберат свои съмишленици за делегати на партийния конгрес през август и да окажат влияние върху предизборната програма на партията, отбеляза Reuters.

Сандърс реши да суспендира кампанията си и подкрепи кандидатурата на бившия вицепрезидент Джо Байдън за Белия дом след поредица от загуби от него в първичната надпревара.

Същото направи днес и председателката на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси, която застана зад кандидатурата на Байдън за президент. До момента водещият кандидат на демократите е получил подкрепа от ключови фигури в партията като Елизабет Уорън, бившия президент Барак Обама и бившия вицепрезидент Ал Гор.

Джо Байдън спечели първичните избори на Демократите в Аляска

Бившият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън победи в първичните избори на Демократите в американския щат Аляска. Това се посочва в изявлени...

В разпространено видеообръщение Пелоси изтъква опита на Байдън в управлението, включително ролята му в приемането на Закона за достъпно здравеопазване, като доказателство за лидерските му качества.

"В момент, когато се борим с коронавируса Джо е гласът на разума и издръжливостта, който притежава ясна визия, за да ни изведе от тази криза", каза Пелоси.

Подкрепата на председателката на долната камара на Конгреса идва в подходящ момент за Байдън, който се бори да привлече вниманието към себе си в условията на пандемията от Ковид-19 и да запази импулса, получен от светкавичния обрат, който му отвори пътя да стане номинация за кандидат-президент на демократите, отбелязва Reuters.

 

 

Тръмп отрича да планира отлагане на президентските избори в САЩ

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отхвърли обвиненията на опонента си Джо Байдън, че ще се опита да отложи президентските избори през ное...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Съветници на Тръмп обсъждат наказания за държавите, които се отказват от долара

Американските ВВС с уникално ВИДЕО: Хеликоптер CH-53K пренася изтребител F-35 и едновременно зарежда във въздуха

Говорителка на Държавния департамент напусна заради политиката на САЩ за Газа

Доналд Тръмп осъди пропалестинските протести в САЩ

Нетаняху: Антисемитизмът в кампусите на САЩ наподобява Германия през 30-те години

САЩ въвеждат нови правила за храната в училище: Ето какво ограничават

При закъснял или отменен полет в САЩ: Връщат пари вместо ваучери

Масови протести срещу строгото съкращаване на бюджета за университетите в Аржентина (СНИМКА+ВИДЕО)

И Аризона обвини официално антуража на Тръмп в изборна измама

Търговски кораб се защити от ракета на хутите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com