САЩ остават безкомпромисни към Иран

4623
САЩ остават безкомпромисни към Иран

Американският президент Барак Обама заяви пред ОС на ООН, че САЩ ще направят "каквото трябва да се направи", за да попречат на Иран да се сдобие с атомна бомба.

Над 120 държавни и правителствени ръководители, както и министри присъстват тази седмица в Ню Йорк на 67-та сесия на ОС на ООН.

"Иран с ядрено оръжие (...) ще представлява заплаха за съществуването на Израел, за сигурността на страните от Персийския залив и за стабилността на световната икономика", подчерта американският президент. "Ето защо САЩ ще направят това, което трябва да се направи, за да попречат на Иран да се сдобие с ядрено оръжие", добави той.

"Америка иска да разреши този проблем по дипломатически път и мислим, че все още има необходимите време и пространство, за да го направим. Това време, обаче, е ограничено", предупреди Обама.

По повод сирийския конфликт Барак Обама заяви, че режимът на президента Башар ал Асад трябва да свърши, за да се сложи край на страданията на сирийското население.

Шест седмици преди президентските избори Барак Обама говори и за ислямофобския филм "Невинността на мюсюлманите".

Окачествявайки филма като "отблъскващ", той подчерта, че "обидата, визираща не само мюсюлманите, но и Америка", не оправдава никакво насилие и обеща да преследва отговорните за нападението на консулството на САЩ в Бенгази на 11 септември т.г., при което бе убит американският посланик.

"Също като мен, мнозинството американци са християни, но ние не забраняваме хулите срещу нашите най-свещени вярвания", изтъкна той.

Въпреки тези насилия, Барак Обама заяви, че Арабската пролет представлява напредък.

Редактор: Бойко Пеев

Обама: Трябва да попречим на Иран да се сдобие с ядрено оръжие

Американският президент Барак Обама ще заяви пред Общото събрание на ООН, че САЩ ще "направят каквото трябва", за да попречат на Иран...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com