САЩ отварят врати за ограничена миграция от Куба, Хаити, Никарагуа и Венецуела

1579
САЩ отварят врати за ограничена миграция от Куба, Хаити, Никарагуа и Венецуела
Снимка: iStock

До 30 000 мигранти месечно ще могат да влизат в САЩ от Куба, Хаити, Никарагуа и Венецуела, а ограниченията за тези, които искат да влязат нелегално, ще бъдат затегнати. Това заяви високопоставен американски служител.

"Тези мерки ще разширят и ускорят законните пътища за организирана миграция и ще доведат до нови последствия за онези, които не използват тези законни пътища", се казва в изявление на Белия дом, цитирано от БГНЕС.

Джо Байдън ще посети границата с Мексико

Президентът Джо Байдън възнамерява да посети проблемната граница между САЩ и Мексико, където властите отдавна се борят да спрат потока ...

Квотата за законни мигранти ще бъде ограничена до тези, които вече имат спонсор от САЩ, докато тези, които се опитват да преминат незаконно границата между САЩ и Мексико, ще бъдат експулсирани съгласно спорното правило на Раздел 42 и засиленото присъствие на правоприлагащите органи в координация с Мексико.

Президентът Джо Байдън трябваше да говори по плана, който е последният му опит да намали натиска на претоварената граница, където често пристигат рекорден брой отчаяно бедни мигранти без документи и търсещите убежище. Подобна програма беше стартирана за граждани на Венецуела едва през октомври, като беше разрешено влизането на бягащи от бедността и репресиите в южноамериканската държава, при условие че могат да докажат връзки със САЩ.

В същото време администрацията на Байдън иска да затегне ограниченията на самата граница, като отказва работници без документи по Раздел 42. Мярката беше въведена при администрацията на Доналд Тръмп, привидно като здравна мярка за намаляване на потока от хора по време на пандемията от Ковид. Защитниците на правата на човека и мнозина от Демократическата партия на Байдън обаче заявиха, че използването на Раздел 42 е злоупотреба с извънредна ситуация в областта на здравеопазването от страна на един открито антиимиграционен президент.

Администрацията на Байдън се опита да премахне правилото и сега очаква Върховният съд да реши дали то трябва да остане или да отпадне. Сегашната му подкрепа за инструмента за ограничаване на мигрантите, позволяваща на граничните служители да връщат обратно нелегално преминалите границата без никаква допълнителна процедура, вероятно ще предизвика скандал сред някои членове на неговата партия.

Предупреждение: Европа се задъхва, а мигрантският поток не намалява

Повече хора може да напуснат Украйна поради военните действия през зимата, докато ЕС е изправен пред увеличаване на броя на мигрантите ...

Байдън ще направи първото си посещение на границата между САЩ и Мексико в неделя със спирка в Ел Пасо, Тексас, съобщи високопоставен американски служител. Това ще стане непосредствено преди пътуването му до Мексико Сити в понеделник и вторник за срещата на върха на лидерите от Северна Америка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Внезапно почина още един подател на сигнали за дефекти на Boeing

САЩ остро атакуваха управляващите в Грузия заради вдъхновения от Кремъл закон (ВИДЕО)

Санкции на САЩ срещу Русия: Наказани са още китайски и европейски компании

Лойд Остин отиде на Хаваите (ВИДЕО)

"Корумпиран": Тръмп нападна съдията, гледащ неговото дело

Колумбия къса дипломатическите си връзки с Израел

Десетки загинали и изчезнали след проливни дъждове в Бразилия

САЩ обвиняват Русия в използването на химическо оръжие в Украйна

Заради Палестина: Жесток бой в пореден университет в САЩ (ВИДЕО)

Най-малко три жени са заразени с ХИВ след козметична процедура в САЩ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com