САЩ подготвят нови мерки за сигурност на гражданските полети

3470
САЩ подготвят нови мерки за сигурност на гражданските полети
Снимка: Getty Images / Guliver

Съединените щати обявиха, че ще въведат строги нови правила за сигурност за всички авиокомпании, които летят в страната, но не категорично с разширяване на забраната за преносими компютри, предаде БГНЕС.

Вероятно авиокомпаниите ще бъдат задължени да възприемат комбинация от нови мерки, включително инсталиране на нова технология за скрининг, по-широко използване на полицейски кучетата и други, още неуточнени стъпки. И все пак точните изисквания във всеки отделен случай ще зависят от отделните авиокомпании, летищата и настоящите им нива на сигурност. Някои ще трябва да направят само малки подобрения.

САЩ няма да забраняват електронните устройства в самолетите от Европа

Засега няма да се забранява внасянето на по-големи от смартфон електронни устройства в пътническата кабина на самолетите, които пътув...

Попитани за сроковете, длъжностните лица на САЩ казват само, че ще дадат достатъчно време на авиокомпаниите да се адаптират. Те очакват почти всички превозвачи да са в състояние да отговорят на новите стандарти. Онези, които не могат, ще бъдат принудени да отхвърлят цялата пътническа електроника в самолета или дори да се окажат неспособни да работят с полети до Съединените щати.

Новите мерки отложиха удължаването на срока на забраната за преносими компютри и други електронни устройства за полети от Европа - нещо, което беше обсъждано от месеци. Забраната за лаптопи беше въведена през март за осем страни от Северна Африка и Близкия изток, основавайки се на информация, че "Ислямската държава" работи за изграждането на бомба в таблет или преносим компютър. По тази причина Великобритания също забрани електроника от подобна големина да бъде пренасяна в директни полети от шест държави.

Секретарят по въпросите на вътрешната сигурност на САЩ Джон Кели каза, че еволюиращите заплахи от терора налагат да се повишат общите стандарти за сигурност, вместо да се прави отделен подход към личната електроника.

"Не се заблуждавайте: нашите врагове непрекъснато работят, за да намерят нови методи за прикриване на експлозиви, набиране на вътрешни лица и отвличане на самолети", заяви той. "Ние не можем да си играем с всяка нова заплаха, но трябва да въведем нови мерки в целия свят, за да бъдат пътниците в безопасност ".

ЕП прие спорната директива за събиране на данните на авиопътниците от и към ЕС

След серия от забавяния и спънки, евродепутатите приеха днес, 14 април, спорната директива за резервационните данни на авиопътниците в ...

В реч на конференция в Центъра за нова американска сигурност, Кели заяви, че заплахата от тероризъм за авиокомпаниите не е намаляла. "Всъщност съм обезпокоен, че виждаме нов интерес от страна на терористичните групи към авиационния сектор - от бомбардиране на самолети до атаки на летища, както видяхме в Брюксел и Истанбул". Той каза, че авиокомпаниите и летищата по света ще трябва да прилагат комбинация от нови технологични и физически методи за проверка на пътниците и техните устройства.

2 000 ежедневни полета на фокус

Департаментът за вътрешна сигурност на САЩ съобщи, че ще издаде директиви на около 180 въздушни превозвачи в 105 страни, включително американски превозвачи, които летят в Съединените щати. Колективно те работят с около 2 000 полета в САЩ всеки ден с около 325 000 пътници.

Джон Кели каза, че Съединените щати ще настояват по-усилено чуждестранните летища да приемат имиграционни операции, подготвени от служители на митниците и граничните патрули, за да обработят пътниците към САЩ, преди да се качат на самолета си. Такива операции вече са установени на в 15 места в шест държави, включително Канада, Ирландия и Обединените арабски емирства.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Вашингтон с повече информация за изпратените в Украйна ракети ATACMS

Първа пратка оръжие от САЩ за Украйна: Какво получава Киев? (ВИДЕО)

Потвърдено: САЩ са предоставили на Украйна ракети ATACMS с голям обсег

Помощта на САЩ може да потегли към Украйна - Байдън сложи подпис

47-годишна жена е първият евтанизиран човек в Перу

Закон в САЩ: Руски пари може да се харчат за Украйна, забрана за TikTok

Венецуела изгони хиляди от незаконна златна мина

Над 60 млрд. долара: Ново оръжие от САЩ за Украйна

Директорът на ФБР: TikTok е проблем за националната сигурност на САЩ

Републиканците за малко да сложат прът за новата военна помощ на САЩ за Украйна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com