САЩ: Подкрепата ни за Украйна е неограничена във времето

4125
САЩ: Подкрепата ни за Украйна е неограничена във времето
Снимка: iStock/Guliver

Съветникът на президента на САЩ по въпросите на националната сигурност Джейк Съливан заяви, че подкрепата на САЩ за Украйна ще продължи толкова дълго, колкото е необходимо.

На брифинг в Белия дом той беше попитан за възможните ограничения във времето и обхвата на помощта, която Вашингтон оказва на Киев. Съветникът на американския лидер подчерта, че администрацията на САЩ е "наложила ограничителни принципи по отношение на конкретните видове военни системи", които може да достави на Украйна. "Но що се отнася до принципа за ограничаване на времето, президентът Байдън беше абсолютно ясен по този въпрос. Той имаше предвид толкова дълго, колкото е необходимо, и това е позицията, която САЩ са готови да заемат. Вярваме, че това е пътят, по който глобалната коалиция от държави, подкрепящи Украйна, е готова да поеме", каза Съливан.

Цензура за войната в Украйна дори за специалните руски канали - известен проруски блог се оплаква

Военните кореспонденти се превърнаха в заплаха за "отговорниците за информационната политика" на Кремъл. Тази констатация прави един от...

Той беше попитан и дали е сигурен, че "Русия няма да успее да превземе Киев". "Убедени сме, че смелостта на украинците и подкрепата на Запада за Украйна ще позволят на Украйна ефективно да защити и запази столицата си", заяви президентският съветник.

Съливан заяви, че САЩ работят с Украйна по стратегия, която да ѝ помогне както по време на боевете, така и в преговорите с Русия. "Ще продължим да работим с украинските въоръжени сили и правителство по стратегия, която в крайна сметка ще им позволи да постигнат целите си както на бойното поле, така и на масата за преговори. Както каза президентът Байдън, когато участвахме в срещата на върха на НАТО само преди 10 дни, ние ще правим това толкова дълго, колкото е необходимо", добави той.

Съливан също така заяви, че министерствата на отбраната на САЩ и Украйна всъщност обсъждат връщането на украински територии с военни средства. "Почти всеки ден поддържаме контакти с Украйна за това как да се защитят при руска офанзива и да си върнат част от отнетите им територии. Тези разговори се провеждат по каналите на въоръжените сили, както и на политическо ниво", каза той.

Запитан дали Киев губи в конфликта с Москва, Съливан отговори: "Русия вече до голяма степен не успя да постигне стратегическите си цели в Украйна. Стратегическата ѝ цел е да превземе столицата Киев, да сложи край на Украйна като държава, да заличи украинската идентичност от картата и да я присъедини към Русия. Те не успяха да го направят. Киев е изправен, Харков е изправен, Одеса е изправена, големите украински градове в по-голямата част от страната са в украински ръце и се защитават умело и смело от украинските военни с подкрепата на САЩ, другите съюзници от НАТО и страните по света". Според съветника на Байдън това, което руското ръководство "е възнамерявало да направи [в Украйна], се е провалило и ще продължи да се проваля в постигането на крайните си цели". "Със сигурност Русия е успяла с големи трудности да установи контрол километър по километър, сантиметър по сантиметър върху някои територии в източната част на страната", смята Съливан. , ТАСС

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Протест срещу Байдън за Газа, той се шегува с Тръмп (ВИДЕО)

Чили намалява работната седмица

Десетки загинаха при пожар в Бразилия

Мощно торнадо удари САЩ (ВИДЕО)

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

САЩ са унищожили два дрона на хутите

САЩ: Украйна може да използва новите оръжия, за да поразява цели в Крим

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка

Протест срещу Байдън за Газа, той се шегува с Тръмп (ВИДЕО)
Протест срещу Байдън за Газа, той се шегува с Тръмп (ВИДЕО)

Президентът Джо Байдън се саморонизира, но се прицели остро в съперника си на изборите Доналд Тръмп на годишната вечеря на Асоциацията на кореспондентите...