САЩ забранява роботизираните обаждания генерирани от изкуствен интелект

2927
САЩ забранява роботизираните обаждания генерирани от изкуствен интелект
Снимка: iStock

Федералната агенция, която регулира комуникацията в САЩ, обяви за незаконни роботизираните разговори, използващи гласове, генерирани от AI. Федералната комисия по комуникациите (ФКК) обяви този ход и каза, че ще влезе в сила незабавно, предаде BBC.

ФКК казва, че по този начин държавата ще има власт да преследва всички недоброжелатели зад тези обаждания. Това идва след нарастването на случаите с роботизирани разговори, които имитират гласовете на знаменитости и политически кандидати.

„Недоброжелатели използват генерирани от изкуствен интелект гласове в нежелани автоматични обаждания, за да изнудват уязвими членове на семейството, имитират знаменитости дезинформират гласоподавателите“, казва председателят на ФКК Джесика Розенворсел в изявление. „Ние предупреждаваме измамниците зад тези автоматични обаждания.“

Още: Лейбъристите принуждават фирмите за изкуствен интелект да споделят данните от изследванията си

Този ход идва след инцидент миналия месец, при който гласоподаватели в Ню Хемпшир получават автоматични обаждания, представящи президента на САЩ Джо Байдън преди първичните избори за президент на щата. Призивите насърчават избирателите да не гласуват на първичните избори - приблизително около 5000 до 25 000 са отчетените случаи. Главният прокурор на Ню Хемпшир казва, че обажданията са свързани с две компании в Тексас и че се води криминално разследване. ФКК казва, че тези обаждания имат потенциала да объркат потребителите с дезинформация чрез имитиране на публични личности, а в някои случаи и на близки членове на семейството.

26 щата молят агенцията да вземе мерки

Агенцията казва, че макар главните прокурори да могат да преследват компании и лица зад тези обаждания за престъпления като измами или измами, това последно действие прави използването на генерирани от AI гласове в тези обаждания незаконно. В средата на януари ФКК получава писмо, подписано от главните прокурори от 26 щата, в което се иска агенцията да предприеме действия за ограничаване на използването на AI при маркетингови телефонни разговори.

Още: Какво е спам обаждане – ето как да го познаем

Deepfakes, които използват AI, за да направят видео или аудио на някого чрез манипулиране на неговото лице, тяло или глас, се очертаха като основен проблем по света в момент, когато са или скоро ще се провеждат големи избори в страни като САЩ , Великобритания и Индия. Висши британски политици са били обект на аудио фалшификации, както и политици в нации, включително Словакия и Аржентина. Националният център за киберсигурност в Обединеното кралство предупреди за заплахите, които фалшификатите на AI представляват за следващите избори в страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Байдън осъди нападението срещу Фицо

Очаквано: Инфлацията в САЩ се забави през април

САЩ с нов голям пакет за Киев, американско оръжие ще може да поразява Русия

Блинкен обеща 10-годишни гаранции за Украйна и "безпроблемно" влизане в НАТО (ВИДЕО)

При рулиране: Самолетът на Тръмп катастрофира

Автобусна катастрофа в Перу, десетки са загинали

Байдън пусна снаряди и бронирана техника за Израел

САЩ: Грузинският закон за чуждестранното влияние ще навреди на връзките ни с Тбилиси

Нобеловата лауреатка Алис Мънро почина на 92

Загинали и ранени след автобусна катастрофа във Флорида (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com