Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Семейство Кенеди подкрепи Байдън

19 април 2024, 06:05 часа • 2050 прочитания

Петнадесет членове на известната политическа фамилия Кенеди подкрепиха президента на САЩ Джо Байдън на предизборно събитие във Филаделфия, като някои от тях се присъединиха към него на сцената, противопоставяйки се на независимата кандидатура на Робърт Ф. Кенеди-младши.

Байдън се изправя срещу републиканеца Доналд Тръмп в повторен мач на изборите през ноември 2020 г. Но членове и на двете партии се натъкнаха на възможността кандидатурата на Кенеди, виден активист срещу ваксините, или друга кандидатура на трета страна да провали шансовете на всеки от тях.

ОЩЕ: Ще има ли дебат между Байдън и Тръмп? И медиите в САЩ това се питат

В подкрепа на Байдън

Кенеди, син на убития сенатор и кандидат за президент на САЩ Робърт Ф. Кенеди, се прочу като адвокат по въпросите на околната среда, а след това стана известен като противник на ваксините с еклектична смесица от политически възгледи. Според неотдавнашно проучване на Ройтерс/Ипсос той е подкрепян от 15% от регистрираните избиратели срещу 39% за Байдън и 38% за Тръмп.

Мнозина от елитното семейство на Робърт Ф. Кенеди-младши - видни демократи от XIX в. насам - са скъсали с него заради възгледите му.

"Мога само да си представя как скандалните лъжи и поведение на Доналд Тръмп биха ужасили баща ми Робърт Ф. Кенеди", заяви по-малката сестра на Робърт Ф. Кенеди-младши Кери Кенеди на предизборно събитие на Байдън, наричайки Тръмп "най-антидемократичния президент в историята". "Татко се застъпваше за равноправие, човешки права и свобода от недоимък и страх. Точно както президентът Байдън го прави днес".

ОЩЕ: Джо Байдън показа доходите си

"Гласуването за Джо Байдън е гласуване за нашата демокрация и нашето достойнство", добави Кери Кенеди. В речта си тя не споменава своя кандидат-брат.

Тя добави, че тя и семейството ѝ са на събитието, защото се чувстват длъжни да направят всичко възможно, за да подкрепят кампанията на Джо Байдън.

Робърт Ф. Кенеди-младши заяви в социалната медийна платформа "X", че е чул, че някои от членовете на семейството му подкрепят Байдън.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес