X
 
 

Сенатът на САЩ прие резолюция за признаване на „арменския геноцид” в Турция

1636 2
Сенатът на САЩ прие резолюция за признаване на „арменския геноцид” в Турция
Снимка: iStock/Guliver
Сенатът на Конгреса на САЩ прие днес резолюция за необходимостта от официално признаване на арменския геноцид, заседанието се предаваше от телевизионния канал C-Span.

Резолюцията има за цел да утвърди решението на горната камара на парламента, че САЩ трябва да почетат геноцидът срещу арменците в Турция чрез официално признание.

Засега Сенатът на САЩ спря признаването на арменския геноцид в Турция

Доминираната от демократи Камара на представителите прие резолюция за признаване на арменския геноцид със съкрушителните 405-11 в края ...

Признаването на арменския геноцид е спънка в отношенията на Турция с редица страни, включително  САЩ, където подобна резолюция беше приета през октомври от преобладаващото мнозинство на Камарата на представителите. Резолюцията, обсъждана десетилетия, се прие в Камарата на представителите на фона на рязкото влошаване на отношенията на Вашингтон с Анкара поради военната операция „Мирна пролет” на Турция в Сирия.

Турският президент Тайип Ердоган заяви по време на посещението си във Вашингтон, че признаването от Камарата на представителите на арменския геноцид в Османската империя хвърля сянка върху турско-американските отношения. След днешното решение на Сената Анкара отново реагира негативно, а премиерът на Армения приветства резолюцията като „победа на справедливостта”.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Октомври 1 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
    Това го прави Кочината / в никакъв случей не искам да обидя прасетата/ на Държавата на ЗЛОТО. Държавата Планетарен ПРЕСТЪПНИК НОМЕР 1 Държавата отговорна за всички човешки нещастия през тези 2 века И най вече на 20 век. Държавата извършила най пълномащабният геноцид над Индианските народи. Държавата която СКОРО ЩЕ ЖЪНЕ ТОРНАДО. И ще е и е МАЛКО Турция/Османия/ също е държава на ЗЛОТО , но по малък виж още ›› в Планетарен мащаб. Този геноцид е историческа Реалност, както и Алжирският извъшрен от дЪмократична Франция.
  • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    А какво ще кажеш за украинския геноцид - гладомор, съвсем съзнателно и целенасочено организиран от Русия с 9 млн жертви, умрели в непоносими дългомесечни страдания милиони семейства с дечицата си и то при наличие на огромен – 20 млн тона – житен резерв в страната, както и за казахския геноцид-гладомор с 1.5 млн жертви. И двата гладомора са целенасочено организирани от руските комунистис цел слом виж още ›› яване на съпротивата на селяните в Украйна и на животновъдите в Казахстан срещу налагането на колхозната система. Русия дължи обезщетения на двата жестоко покосени народа. Именно руски комисии са прочесвали село по село и са конфискували и последните хранителни запаси на населението, а руски военни отряди са блокирали гладуващите области и са разстрелвали всеки, който се опита да се изсели.И това не преди триста години, когато испанците са избивали жестоко индианци в Северна и Южна Америка, а през 20 век.
    : 1 !
Празнуваме Атанасовден!
Празнуваме Атанасовден!

Атанасовден е християнски и народен празник, на който се почита паметта на Свети Атанасий Велики. Българската православна църква го отбелязва...

Мъж се самоуби, след като се запали в колата си
Мъж се самоуби, след като се запали в колата си

32-годишен асеновградчанин се самозапали в колата си рано тази сутрин на пътя между селата Лясково и Яврово над Асеновата крепост, съобщиха от...