Скандален уебсайт набира чернокожи за роби

20513
Скандален уебсайт набира чернокожи за роби
Снимка: Getty Images

Робството, под една или друга форма, продължава да съществува и в наши дни и това е факт. Но едва ли някой е очаквал, че в най-развитата и чувствителна на тази тема страна в света – Съединените щати – то ще бъде промотирано по директен начин. Оказва се обаче, че се случва.

В интернет пространството съществува уебсайт на организация, наречена Modern Slave Corporation (www.modernslavecorp.com), която набира чернокожи с цел те да работят като роби.

„Ние осигуряваме работни места за афроамериканци, които искат да работят като платени роби в плантации в южните щати. Собствениците на плантациите искат автентично робско преживяване. Към момента набираме кадри за първите два обекта“, се посочва в описание на сайта.

На него има и секция „Често задавани въпроси“. От информацията там се разбира, че става дума за заетост между шест и дванадесет месеца, че служителите ще разберат работното си време едва след като бъдат наети и че няма да бъдат подложени на физическо насилие, но вербалното е вероятно.

Освен това за кандидатите е използван обидният термин „негри“. Казва се, че на „негрите, които ще работя на полето, ще се плаща минимална заплата, а негрите, които работят в къщата, ще получават по 12 долара на час“.

Към момента няма информация от институции или други медии дали този сайт е реален или е просто неуместна расистка шега.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com