Стрелецът от Орландо имал хомосексуални наклонности

2334
Стрелецът от Орландо имал хомосексуални наклонности
Снимка: Facebook

Омар Матийн – мъжът зад най-масовото убийство в скорошната история на САЩ, е имал хомосексуални наклонности. Това твърдят негови роднини и колеги. Освен това често е посещавал гей клуба Pulse в Орландо, Флорида, където уби 49 души.

Крис Кълън, който работи в заведението, заявява пред New York Daily News, че редовно е виждал Матийн през последните три години. „Виждал съм го, разговарях и с охраната, те също са го запомнили. Идвал е няколко пъти“, разказва той.

Този атентат може да промени Америка

Тази трагедия може да промени Америка: чудовищният атентат в Орландо, при който бяха убити най-малко 50 души, удари страната в един и ...

Веднъж с участието на Матийн имало и инцидент – той извадил нож срещу мъж, който се пошегувал с него на религиозна основа.

„Понякога седеше сам в ъгъла и пиеше. Други пъти се напиваше толкова, че ставаше шумен и войнствен“, споделя друг посетител на бара.

Междувременно няколко роднини и колеги на стрелеца заявиха пред различни медии, че са имали съмнения за негови хомосексуални наклонности. Бившата съпруга на Матийн – Ситора Юсуфий, дава интервю пред New York Post, в което разкрива, че той редовно ѝ посягал. Новият ѝ мъж Марко Диас пък споделя, че Матийн бил прикрит гей, дори баща му го наричал така в присъствието на Ситора. Диас добавя, че "ФБР помолило да не разкрива това пред американските медии".

За нетрадиционната ориентация на Матин разказа пред медиите и бивш негов колега от полицейската академия, чието име не се посочва. Той твърди, че веднъж Матийн го поканил на среща. Мъжът, Матийн и други техни колеги посещавали гей клуба след занятия в академията.

В Орландо не приемат хомосексуални да дарят кръв за пострадалите от стрелбата в гей бара

В Орландо хомосексуални, които искаха да помогнат на пострадалите оцелели след стрелбата в гей бар Pulse, дарявайки кръв, не могат да ...

В неделя Матийн, американски гражданин от афганистански произход, откри стрелба в заведението, уби 49 души и рани 53-ма. Той бе ликвидиран от полицията. Отговорност за акта пое терористичната групировка „Ислямска държава“, макар властите в САЩ няколко пъти да увериха, че не е имало подготовка отвън. Възможно е Матийн да е бил радикализиран по интернет, но все още няма категорични данни за това.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка