Стрелецът от Сан Бернардино е контактувал с терористи

4375
Стрелецът от Сан Бернардино е контактувал с терористи
Снимка: Getty Images/Guliver

Единият от заподозрените за стрелбата в Калифорния, при която бяха убити 14 души – Саид Ризван Фарук е използвал социалните мрежи за връзка с екстремисти, които са били наблюдавани от ФБР, предаде БГНЕС.

Според представители на разузнавателните служби, цитирани от Асошиейтед прес, в момента следствените органи се опитват да разберат дали Фарук е бил в контакт с чуждестранни терористични организации.

Куп застреляни и двама убити от полицията нападатели в Сан Бернардино

14 убити и 17 ранени - това е равносметката от кървавата драма в калифорнийското градче Сан Бернардино, при която служител на местна зд...

Саид Ризван Фарук и съпругата му Ташфин Малик – нападателите, които убиха 14 души и раниха 21 в Сан Бернардино, щата Калифорния, са носели 1600 патрона, когато полицията ги е застреляла в джипа им, съобщиха от полицията. Освен това в дома им са намерени 3000 патрона, 12 тръби-бомби и стотици средства за изработване на самоделни взривни устройства.

Не се знае дали Фарук и съпругата му са се стремели да убият конкретен човек. Нападението им е било планирано, но засега мотивите за него са неизвестни.

Същевременно Властите в САЩ съобщиха имената на всички 14 загинали при стрелбата в здравното заведение в Сан Бернардино. Орора Годой, на 26 години, е най-младата, а най-възрастния е 60-годишният Исак Аманьос. Шест жени и осем мъже изгубиха живота си в най-тежкия от три години насам подобен случай в САЩ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com