Съдят кралица на красотата на убийство

1856
Съдят кралица на красотата на убийство
Снимка: iStock/Guliver

Тази седмица се очаква да бъде сложен край на скандално съдебно дело. Бивша кралица на красотата ще влезе в съдебната зала за едно дълго чакано възмездие от страна на роднините на богатия ѝ бивш съпруг, който беше наръган на улицата, съобщи BCC.

Андреа Васкес Рихос и Адам Джел Анханг имат кратък и тъжен романс. Сега почти 13 години след убийството на Анханг американски федерален съд най-после ще реши дали бившата кралица на красотата от Пуерто Рико е убила съпруга си - след само 6 месеца брак. Делото срещу нея ще започне днес - 21-ви август, след необичайната правна битка за екстрадицията на Васкес от Италия и Испания, съобщи БГНЕС.

Български съд призна брака на еднополова двойка

В историческо решение от 29 юни 2018 г. Административен съд София-град отсъди в полза на правото на пребиваване на съпружеска хомосексу...

Бащата на покойния ѝ мъж наема частен детектив, който да проследи красавицата до Италия.

"Отне ни 5 години и много усилия и енергия да я проследим, особено след като в момента, в който я локализираме, тя успяваше да ни усети и се местеше", казва Абе Анханг, баща на убития.

Анханг е бил на 32 години и е бил търговец на имоти, както и мултимилионер - направил своите пари чрез създаване на софтуер за залози. Той е пребит и наръган в една септемврийска вечер през 2005 година на улица в Сан Хуан.

На пръв поглед атаката изглежда като обикновен обир, който е приключил не както трябва. Васкес също е ранена от нападателя.

Ангелкова завежда дело за клевета срещу бившия зам.-министър на туризма

Ще заведа дело за клевета, защото се правят опити за намеса на моето име и името на институцията във връзка с евентуални криминални дея...

Според прокурорите Анханг е смятал, че ще се срещне с жена си на вечеря, за да обсъдят условията на бъдещия им развод, но всъщност 32-годишният милионер е бил воден към смъртоносен капан. Според обвинението Васкес е знаела, че делото няма да бъде в нейна полза, тъй като тя е подписала предбрачен договор.

След двегодишно разследване за убийството бива обвинен Джонатан Роман Ривера, служител в близко заведение, който се оказва невинен - благодарение на намесата на свидетел, който заявява, че е видял как нападателят разговаря с Васкес, след като е убил мъжа ѝ, както и малко преди да я удари неособено силно.

През 2008 година федералният съд открива доказателства, за това че Васкес е наела мъж, който е заподозрян за убийството и по-късно признава. В изявление на съда в Сан Хуан става ясно, че Алекс "Ел Локо" Пабон Колон е признал, че Васкес му е платила сумата от 3 милиона, за да убие мъжа ѝ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

CNN: Оръжията от САЩ са близо до Украйна, ще пристигнат светкавично

Йоко Оно с медал за изключителен принос към американската култура

Австралийският премиер нарече Илон Мъск „арогантен милиардер“

"Купуването на мълчание е изборна измама": Прокуратурата с удар срещу Тръмп

ООН: Азия с най-много щети от климатичните промени

Антъни Блинкен: САЩ не прилагат двойни стандарти за правата на човека в Израел

Байдън: Военната помощ ще пристигне бързо

Тръмп отиде в съда за процеса "пари за мълчание"

Увеличават се случаите на заразени от урина на плъхове в Ню Йорк

Хиляди колумбийци протестираха срещу реформите на президента си (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка