Съмнение за ебола при пациент в Канада

34760
Съмнение за ебола при пациент в Канада

Човек, развил симптоми, наподобяващи тези на хеморагична треска като ебола, бе хоспитализиран в Канада, малко след завръщането си от Западна Африка, съобщиха здравните служби.

Пациентът наскоро е пътувал в страни, засегнати от вируса, като Либерия, посочи зам. директорът на здравното ведомство в провинция Саскачуан, Западна Канада. "Всичко, което знаем на този етап, е че имаме тежко болен човек, който е пътувал в една от страните, където е засечена тази болест", каза д-р Дениз Уеркър на пресконференция. Здравните власти на Либерия съобщиха за 6 случай, при които има съмнение за заразяване с вируса Ебола. Пет от заразените са починали вече. В  Гвинея се съобщава за 87 случая на  хеморагична треска.

Дениз Уеркър каза, че пациентът със съмнителни симптоми е настанен в изолатор, а близките му са поставени под карантина, докато излязат резултатите от изследванията. Според нея той е развил симптомите в Канада и не е бил заразен през инкубационния период и следователно по време на пътуването си в самолета.

Тя увери, че рисковете от заразяване са малки, тъй като предаването на вируса става чрез кръв и телесни течности. Тя не пожела да потвърди, че става дума за Ебола докато не са готови резултатите, но не скри, че симптомите са идентични.

Русия контраатакува, наложи санкции на 13 канадци

Русия забрани на 13 високопоставени канадски представители да влизат на територията й в отговор на приетите от страната санкции срещу...

 

 

 

 

Сензационно решение на Канада - иска Мондиал 2026

Европейският футбол в Канада все още не е толкова популярен и именно поради тази причина "кленовите листа" искат да кандидатстват за до...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка