Тръмп е готов да изкара САЩ от споразумението за климата

1839
Тръмп е готов да изкара САЩ от споразумението за климата
Снимка: Getty Images/Guliver

Американският президент Доналд Тръмп смята да спази предизборното си обещание и да изкара САЩ от Парижкото споразумение за борба с климатичните промени. Това заяви бившият член на преходния кабинет на новия държавен глава Майрън Ебъл.

По думите му Тръмп „несъмнено“ ще оттегли страната от споразумението. „Смятам, че Доналд Тръмп неуморно ще изпълнява своите обещания, въпреки цялата истерия, която ще предизвикат неговите опоненти“, допълни той.

САЩ преведе още 500 млн. долара на ООН за борба с климатичните промени

Отиващата си администрация на президента Барак Обама съобщи, че превежда половин милиард долара в зелените фондове на ООН за климата. Т...

Ебъл, който в преходната администрация е отговарял за околната среда, не посочи кога точно президентът смята да спази обещанието си. „Той може да направи това чрез президентски указ утре, или може да изчака и да направи това в рамките на по-широк пакет (закони – бел. ред.). Има много различни пътища и яз нямам представа кога това ще стане“, заяви съветникът по време на посещение в Лондон.

Още преди кандидатпрезидентската си кампания Тръмп се открои като критик на теорията за глобалното затопляне, а по време на надпреварата му за Белия дом той неведнъж изрази съмнението си в научната обосновка на тази концепция.

Парижкото споразумение от своя страна цели да обедини държавите по света в една обща борба срещу изменението на климата на планетата, което застрашава целия живот на нея. То бе подписано на 12 декември 2015 г. по време на конференция в Париж. На нея присъстващите се споразумяха да положат усилия до 2100 г. средната температура на планетата да не се покачва с повече от 2 градуса.

Споразумението от Париж цели да замени Протокола от Киото, чиито срок на действие изтича през 2020 г.

Правителствата не инвестират достатъчно средства във възобновяема енергия

Парите, инвестирани във възобновяеми източници на енергия не са достатъчно, за да успеят да ограничат затоплянето на климата до 2,0 гра...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com