Тръмп критикува Меркел, предлага сваляне на санкциите срещу Русия при ядрено разоръжаване

2706
Тръмп критикува Меркел, предлага сваляне на санкциите срещу Русия при ядрено разоръжаване
Снимка: Getty Images/Guliver

Новият президент на САЩ Доналд Тръмп обяви, че германският канцлер Ангела Меркел, която е канцлер на Германия, е допуснала "катастрофална грешка", като е отворила границите на своята страна за бежанци. Тръмп заяви това в интервю пред ежедневниците "Таймс" и "Билд", като откъси от него се цитират от АФП.

"Мисля, че тя направи катастрофална грешка и тя е да се приемат всички тези нелегални имигранти, да се приемат всички тези хора, откъдето и да идват", казва Тръмп според БГНЕС.

Германия ще променя законите за кандидат-бежанци, които лъжат за самоличността си

Германия ще въведе по-строги мерки и ще упражнява по-строг контрол по отношение на кандидат-бежанци, които представляват риск или чиито...

Американският президент, който официално встъпва в длъжност в края на тази седмица, се обяви за сключване на ядрено споразумение с Русия в рамките на преговори за облекчаване на западните санкции към Москва.

"Те (бел. ред. - западните страни) въведоха санкции спрямо Русия – дайте да видим можем ли да направим някакви добри сделки с Русия. Мисля да започнем с това ядреното оръжие да бъде много силно съкратено. Точно сега Русия страда силно заради санкциите, но мисля, че може да се получи нещо, за да се окажат печеливши много хора”, обяви Тръмп.

Припомняме, че Русия прекрати споразумението със САЩ за преработка на излишния плутоний, използван от двете държави за направа на ядрени оръжия. Споразумението между САЩ и Русия беше един от документите за ядрено разоръжаване на най-могъщите военни сили в света. То беше подписано на 29 август, 2000 година и предвиждаше плутоният, използван за ядрени оръжия, да бъде преработван за мирни цели. До този момент се счита, че и САЩ, и Русия, са преработили по 34 тона такъв плутоний. Специално Русия използва този вид плутоний за направа на ядрено гориво.

Освен това Тръмп определи организацията НАТО като "остаряла", обвинявайки държави членки, че не плащат своя дял за общата отбрана и разчитат само на Съединените щати. "НАТО има проблеми, тя е остаряла, на първо място защото е замислена преди години и години", заяви Тръмп, като добави, че пактът остава за него "много важен", Интервюто излиза в броевете на изданията в понеделник.

В Русия не вярват, че санкциите срещу Москва ще паднат до края на 2017 г.

Руски влиятелни икономисти се усъмниха в прогнозата на вицепремиера Игор Шувалов, направена по време на влиятелния Гайдаровски форум, с...

Новият американски президент обяви и, че ще запази личния си профил в Twitter - @RealDonaldTrump. "Сега имам 46 милиона абонати - това е доста много, като включваме Facebook, Twitter и Instagram. Пресата пише за мен толкова нечестно, че си изказвам мнението в Twitter", отбелязва Тръмп. Той сподели, че има няколко души, които му помагат за това. "Аз просто диктувам нещо и те пишат текста", обяснява той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

След като споделил опасения за безопасността на самолетите: Инженер на Boeing бил тормозен и заплашван

"Time" нареди Юлия Навалная сред най-влиятелните личности за 2024 г.

САЩ няма да поднови петролния лиценз на Венецуела

УНИЦЕФ обяви колко деца са загинали в Ивицата Газа

"Той е мой приятел": Тръмп и Дуда се срещнаха в Ню Йорк

Републиканците представиха нов военен пакет за Украйна, но с куп условия в него

Вероятността САЩ да изоставят Украйна се засилва: Политиката

САЩ удрят Иран с нови санкции

ПВО от бъдещето: Противоотрова на междуконтинентални балистични ракети от САЩ (ВИДЕО)

Ето как Кенеди-младши спечели от антиваксърска организация

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com