Тръмп няма нищо против да се срещне с Ким Чен Ун

534
Тръмп няма нищо против да се срещне с Ким Чен Ун
Снимка: Getty Images/Guliver

Кандидатът за американски президент Доналд Тръмп изрази готовност да се срещне със севернокорейския диктатор Ким Чен Ун, за да обсъди с него ядрената програма на Пхенян. „Бих говорил с него, не бих имал проблем да разговаряме“, каза Тръмп по адрес на Ким Чен Ун, пише БГНЕС.

Позицията на Тръмп за отношението му към Северна Корея се появи в негово интервю за Reuters, в което той също така изрази неодобрението си към военните акции в Източна Украйна на Владимир Путин. Руският президент е сред политиците, за които преди Тръмп е казвал, че уважава.

Ким Чен Ун досега не беше, но стана председател на Трудовата партия в Северна Корея

Ким Чен Ун стана председател на Трудовата партия на Северна Корея, висшият партиен пост в КНДР. Решението бе взето на провеждащия се в ...

Ако се стигне до среща между Тръмп в качеството му на американски президент и Ким Чен Ун, това ще бъде сериозна промяна в политиката на САЩ по отношение на изолираната тоталитарна държава.

Хилари Клинтън, която е водещ кандидат от средите на демократичната партия за президентския пост, порица „странния интерес към международни хардлайнери“ на Тръмп. Нейната позиция, огласена от човек от нейния екип, определя вижданията на Тръмп за външната политика като „нямащи никакъв смисъл“.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com