X
 
 

Тръмп обяви повишаващи се мита за всички стоки от Мексико, докато не бъдат спрени мигрантите

1227 0
photo of Тръмп обяви повишаващи се мита за всички стоки от Мексико, докато не бъдат спрени мигрантите
Снимка: Getty Images/Guliver
Вашингтон ще наложи 5-процентно мито за всички стоки от Мексико от 10 юни - мярка, която ще продължи дотогава, докато "нелегалните мигранти" спрат да идват в страната. Това заяви американският президент Доналд Тръмп, цитиран от АФП, предаде БГНЕС.

"На 10 юни Съединените щати ще наложат 5% мито за всички стоки, които идват в нашата страна от Мексико, до момента, в който незаконни мигранти престанат да идват през Мексико в нашата страна. СТОП! Митата постепенно ще се увеличават, докато проблемът с незаконната имиграция бъде отстранен, след което тарифите ще бъдат премахнати" написа Тръмп в Twitter.

Мълър публично подчерта, че не от него зависи дали Тръмп може да бъде свален и съден

Не сме обмисляли вариант, при който да внесем обвинителен акт срещу президента. Това заяви за пръв път публично специалният прокурор Ро...

Съобщението на Тръмп се случва ден след като граничните полицаи в Ел Пасо, Тексас задържаха най-голямата група мигранти, срещани някога от службата за граничен контрол - 1036 души.

През последните месеци броят на задържаните мигранти е над 100 хиляди на месец. Те са предимно хора, които бягат от бедността и насилието в Централна Америка, за да поискат убежище, след като пристигнат на американска земя.

"Мексико има много силни имиграционни закони и може лесно да спре незаконния поток на мигранти, включително чрез връщането им в родните им страни. Освен това Мексико може бързо и лесно да спре незаконните чужденци от южната граница с Гватемала", гласи официално становище на Белия дом.

Решението на Доналд Тръмп да наложи петпроцентово мито за всички мексикански стоки в отговор на мигрантските набези би било "катастрофално", заяви Исус Сийд, секретар по въпросите на Северна Америка в мексиканското външно министерство.

Тръмп плаши ЕС със санкции заради механизма за избягване на предните санкции

Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп заплаши да наложи санкции на Германия, Великобритания и Франция, които участват в съз...

"Ако това бъде въведено, трябва да реагираме енергично", каза той на пресконференция в отговор на новината за новите мита.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Някой си 1 Някой си преди 2 месеца Профил на трол?
    По-важно е какво написа в писмо до него (Тръмп ) президентът на Мексико. Потърсете текста, струва си усилието. Не е за първи път да взимате готовата информация от който и да е, и - толкова. Не ви интересува Мексико? Браво! А се водите за информационна агенция ( служба ). Вече точно шест месеца Тръмп търси форми да се подиграе със страната отвъд Рио Гранде, но - не му се получава. След 40-годишна виж още ›› “пауза” Мексико има Президент, а не лукова глава. Интересувайте се, ще ви бъде от полза. Хесус Сеаде е заместник външен министър на Мексико, ресор USA.