Тръмп обмисля военен отговор на химическата атака в Сирия

5244
Тръмп обмисля военен отговор на химическата атака в Сирия
Снимка: Getty Images/Guliver

Американският президент Доналд Тръмп заяви пред членове на Конгреса, че обмисля военен отговор на сирийската химическа атака, съобщиха източници, цитирани от Си Ен Ен.

Телевизията твърди, че според източниците й президентът още не е взел решение, но обсъжда с военнния министър Матис възможните действия. Тръмп се доверява на мнението на Матис, твърди един от източниците.

Тръмп освободи старши съветник по национална сигурност

Американският президент Доналд Тръмп извади от Съвета за национална сигурност (СНС) към Белия дом старшия съветник и главен стратег Сти...

Официален американски източник заяви пред телевизията, че "Пентагонът отдавна има опции за удар срещу химическия арсенал на Сирия и е предоставил тези опции на администрацията.

Според източниците администрацията проучва реакцията на Русия, доколкото моментната геополитическа ситуация в Сирия е сходна с тази, която бе по време на Обама.

На 3-ти април при удар срещу град Хан Шейхун в северозападна Сирия загинаха 72 цивилни, включително 11 деца. Предполага, че атаката е извършена с химическо оръжие, тъй като много от пострадалите се оплакват от типични за подобен вид нападения симптоми като повръщане, световъртеж, респираторни проблеми. Очаквайте още подробности.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com