Тръмп се скара публично с кмета на Портланд заради безредиците там

2308
Тръмп се скара публично с кмета на Портланд заради безредиците там
Снимка: Getty Images/Guliver

Насилието в управляваните от демократите градове на САЩ може да бъде прекратено само със сила. Това мнение изрази в Twitter американският президент Доналд Тръмп, говорейки за безредиците, обхванали цялата страна, включително Портланд, Орегон.

Съдът подкрепи Тръмп за намеса на федералните срещу протестите в Портланд

Американски съд отказа да забрани на служители на федералните силови ведомства да арестуват протестиращи в Портланд, щата Орегон, преда...

Американският лидер за пореден път разкритикува кмета на Портланд Тед Уилър, наричайки го "луд, ляв радикал, не правещ нищо демократ, който наблюдава масовото унищожаване и разрушаване на града му". "Хората в Портланд, както и всички други градове и части от нашата велика държава, искат законност и ред. Левите демократични кметове, като манекена от Портланд не могат да направят това", заяви Тръмп. Президентът настоява и за разполагането на Националната гвардия в града. Местните власти отказват това предложение, припомня БГНЕС.

По-рано изпълняващият длъжността ръководител на Министерството на вътрешната сигурност на САЩ (DHS) Чад Улф заяви, че в Портланд цари "хаос и беззаконие". Той също така подчерта, че институцията е готова да използва всички ресурси за нормализиране на ситуацията в града, където протестите и безредиците продължават повече от 90 дни.

В отговор губернаторът на Орегон, Кeйт Браун (Демократическа партия) в официалния си уебсайт обвини Доналд Тръмп, че създава предпоставки за насилие в градовете в цялата страна, включително Портланд. Президентът Тръмп насърчава разделението и ескалира насилието. Това се случи в Кеноша и сега, за съжаление, се случва в Портланд, каза губернаторът. Въпреки ироничните туитовете на президента, става въпрос за живот и смърт. Поради некомпетентната му реакция към пандемията загинаха почти 200 000 души, продължи тя.

Браун твърди, че никой не е наистина в безопасност, докато Доналд Тръмп е президент. Кметът на Портланд Тед Уилър, който също представлява демократите, излезе с видео съобщение, като обвини държавния глава в създаването на климат на омраза и разделение в САЩ.

Кметът на Портланд гони федералните, разпалвали протестите

Кметът на Портланд Тед Уилър отново поиска да бъдат изтеглени пратените в този северозападен американски град федерални сили на реда, к...

Масовите протести и безредици започнаха в много американски градове в края на май след смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд в Минеаполис, Минесота. И четиримата полицаи, участвали в ареста на Флойд, бяха уволнени и обвинени. За да възстанови реда, Националната гвардия на САЩ беше изпратена в помощ на правоприлагащите органи. Около 40 града, включително Вашингтон и Ню Йорк, обявиха комендантски час.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

САЩ са унищожили два дрона на хутите

САЩ: Украйна може да използва новите оръжия, за да поразява цели в Крим

Украйна получава "до дни" помощ от САЩ: Ето кои доставки вече започнаха

Съветници на Тръмп обсъждат наказания за държавите, които се отказват от долара

Американските ВВС с уникално ВИДЕО: Хеликоптер CH-53K пренася изтребител F-35 и едновременно зарежда във въздуха

Говорителка на Държавния департамент напусна заради политиката на САЩ за Газа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка