Тръмп спечели в Западна Вирджиния, Сандърс пребори Клинтън, но изостава с много

835
Тръмп спечели в Западна Вирджиния, Сандърс пребори Клинтън, но изостава с много
Снимка: Getty Images

Доналд Тръмп си осигури във вторник победата на първичните избори в Републиканската партия в американския щат Западна Вирджиния, съобщиха CNN и NBC, но  все още без да дават конкретни данни, предаде БГНЕС.

В Западна Вирджиния се разпределят гласовете на 34 делегати за републиканския партиен конгрес. Гласуват и членове и привърженици на републиканците в Небраска, където гласовете за конгреса са 36.

Клинтън и Тръмп са най-малко одобряваните кандидати за президент в историята

Почти сигурните съперници за президентската позиция в САЩ Хилъри Клинтън и Доналд Тръмп са масово неодобрени от болшинството американци...

Тръмп вече не се бори със съперници, а се опитва да получи колкото е възможно по-голяма предварителна подкрепа в състезанието за номинацията на партията си. Конгресът ще се проведе между 18 и 21 юли в Кливлънд, щата Охайо. След като в началото на месеца - на 3 и 4 май - от кампанията се оттеглиха главните конкуренти на Тръмп - сенаторът от Тексас Тед Круз и губернаторът на Охайо Джон Кейсик - милиардерът фактически си гарантира издигането за кандидат в президентските избори от страна на републиканците.

Междувременно при демократите Бърни Сандърс записа символична победа в Западна Вирджиния. Сандърс обаче изостава сериозно от Хилари Клинтън - той си е осигурил 1454 делегати срещу 2228 за Клинтън, на която трябват още само 155 гласа, за да спечели номинацията на демократите.

Според последните данни на социолозите, получени след гласуването и публикувани веднага след затваряне на избирателните секции, подкрепата за Сандърс е 46%, а за Хилари Клинтън – 40%. Резултатът от надпреварата между сенатора от Върмонт и бившата държавна секретарка на САЩ съвпада с допитванията до общественото мнение, извършени преди гласуването в Западна Вирджиния.

Спорът тук сред демократите е за 32 делегата за конгреса, на който официално ще бъде издигнат кандидатът за Белия дом, зад който ще застане Демократическата партия.

Тръмп счита, че не може САЩ да е световен полицай, имал добри отношения с Путин

САЩ „не могат да бъдат полицаят на целия свят“ и страните, които ползват защита от Вашингтон, трябва да си плащат. Това зая...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com