X
 
 

Тръмп умува коя пуйка да помилва

602 0
Тръмп умува коя пуйка да помилва
Снимка: Getty Images/Guliver
Преди Деня на благодарността в САЩ всяка година се появява въпросът коя пуйка ще Бъде пощадена от съдбата да украси празничната трапеза. Това се взима с решение на президента. Но тази година има новост в процедурата и американците имат възможност да окажат влияние върху решението на президента Доналд Тръмп.

Белият дом е организатор на он-лайн състезание, което трябва да помогне на Тръмп да реши дали да пощади тежащия 20 кг Бред (хляб) или Бътър (масло), който е с тегло 21 кг.

Тръмп надмина Обама и помилва две пуйки за Деня на благодарността (СНИМКИ+ВИДЕО)

Американският президент Доналд Тръмп спази традицията и помилва цели две пуйки по случай Деня на благодарността, който отбелязват всяка...

Бред има предпочитания към леко вишнево-сладко питие, черивайн и колежански баскетбол. Бътър пък се наслаждава на сладки пържени картофи, слуша гайди и гледа Наскар.

Решението на Тръмп се очаква днес следобед, след което той ще замине за Флорида, за да прекара Деня на благодарността - 28 ноември, със семейството си.

Традицията на американския президент да помилва пуйка преди Деня на благодарността е на 30 години. Началото беше сложено от Джордж Буш-старши през 1989 г., когато "помилва" пуйка с тегло от 23 килограма.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители