Тръмп води сред републиканците за президентските избори

6461
Тръмп води сред републиканците за президентските избори
Снимка: Getty Images/Guliver

Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп побеждава по популярност сред републиканците най-близкия си съперник, таксаският сенатор Тед Круз. Това показват данните от национално проучване, проведено от CNN и изследователската компания ORC. 

Нивото на подкрепа към Тръмп сред републиканците достигна 39%, което от началото на декември е увеличение с 3%. Неговият основен съперник Тед Круз има 18% от подкрепата на републиканците, увеличение с 2%. 

Анонимните удариха сайт на Тръмп заради изказването му за мюсюлманите

Един от сайтовете на милиардера Доналд Тръмп, който се бори за номинацията на Републиканската партия за кандидат-президент на САЩ, бе а...

На трето място е тъмнокожият неврохирург Бен Карсън, който стоеше до скоро много близо до Тръмп. След него се нарежда сенаторът на Флорида Марко Рубио – всеки от тях има ниво на подкрепа от 10%. 

"Тръмп притежава лидерски позиции в предизборната кампания, тъй като избирателите смятат, че той може най-добре се справи с проблемите, пред които е изправена страната”, се казва в изследването. Той има огромно предимство сред претендентите, тъй като се счита, че най-добре ще се справи с икономическите проблеми. 

Според проучването 55% от републиканските избиратели очакват Тръмп да се справи с проблема с незаконната имиграция, докато Круз в решаването на този проблем се ползва с доверието на 15%, а Рубио - 10%. Около половината от анкетираните - 47% - вярват, че Тръмп е в състояние да се справи със заплахата от терористичната групировка "Ислямска държава", 21% изразяват такова мнение за Тед Круз, а 7% за бившия губернатор на Флорида Джеб Буш.

Интересно е, че подкрепата за Тръмп в интернет е по-висока в сравнение с традиционните допитвания до избирателите. 

Тръмп обеща смъртна присъда за убийците на полицаи

Смъртна присъда за всеки, който убие полицай, обеща милиардерът Доналд Тръмп, който се бори за президентската номинация на Републикан...

При анонимното онлайн допитване подкрепата е по-висока, защото хората все още се страхуват да покажат подкрепа към ексцентричния кандидат, но всъщност го харесват, обясниха наблюдатели.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com